Βρήκαμε τις καλύτερες & πιο οικονομικές υποαλλεργικές mascara για τα ευαίσθητα μάτια!

Δες ποιες είναι & πόσο κοστίζουν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Η mascara αποτελεί ένα από τα πιο βασικά προϊόντα μακιγιάζ, που δίνει όγκο, μήκος και ένταση στις βλεφαρίδες σου μέσα από ένα ακαταμάχητο βλέμμα. Ωστόσο, για όλες όσες έχουν ευαίσθητα μάτια, η επιλογή της σωστής mascara μπορεί να είναι μια πρόκληση. Και αυτό γιατί μια λανθασμένη επιλογή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, κοκκινίλες και δάκρυα στα μάτια σου. (δες και το τζελ φρυδιών -που κοστίζει κάτω από 9 ευρώ- και έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο TikTok)

Ευτυχώς όμως υπάρχουν mascara ειδικά σχεδιασμένες για τα ευαίσθητα δέρματα, που προσφέρουν υπέροχο μήκος, όγκο, πυκνότητα κα καμπυλότητα χωρίς ίχνος ερεθισμού. Παρακάτω βρήκαμε τις καλύτερες και πιο οικονομικές στην κατηγορία τους, στις οποίες αξίζει να επενδύσεις τώρα.

Βρήκαμε τις καλύτερες & πιο οικονομικές υποαλλεργικές mascara για τα ευαίσθητα μάτια!

Οι mascara για για τα ευαίσθητα μάτια είναι συχνά απαλλαγμένες από κοινά αλλεργιογόνα όπως: parabens, αρώματα και χρωστικές. Ακόμη διαθέτουν υποαλλεργικές συνθέσεις που μειώνουν τους ερεθισμούς, ενώ ακόμη είναι οφθαλμολογικά ελεγμένες και εγκρίνονται από δερματολόγους, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια της χρήσης τους. Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ενυδατική τους δράση καθώς οι περισσότερες περιέχουν συστατικά όπως: πανθενόλη και βιταμίνη Ε, που θρέφουν τις βλεφαρίδες και το δέρμα γύρω από τα μάτια, προλαμβάνοντας την ξηρότητα και τον ερεθισμό. Σημείωσε ότι οι πιο σύγχρονες φόρμουλες χρησιμοποιούν φυτικά εκχυλίσματα, που προσφέρουν ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να βαραίνουν τις βλεφαρίδες.

ανοιχτή μαύρη μάσκαρα πάνω σε τραπέζι
Unsplash

Πάρε μια γεύση από τις παρακάτω mascara

Οι συγκεκριμένες mascara διαθέτουν η κάθε μια ξεχωριστά υποαλλεργικές φόρμουλες που δεν δημιουργούν ερεθισμούς στα βλέφαρα γεγονός που τις κάνει ιδανικές για τα ευαίσθητα μάτια.

La Roche Posay Toleriane Mascara Multi Dimensions Black, €22 (στα Φαρμακεία)

Κατάλληλη για ευαίσθητες βλεφαρίδες και μάτια χαρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μήκος, όγκο & διαχωρισμό με 16ωρη διάρκεια.

La Roche Posay Mascara

Avene couvrance mascara haute tolerance noir, €21 (στα Φαρμακεία)

Με σύνθεση υψηλής ανοχής είναι κατάλληλη για ευαίσθητα μάτια και ιδανική για όσες φορούν φακούς επαφής. Συνδυάζει όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα : Όγκο, διαχωρισμό, φυσικά καμπυλωτό σχήμα.

Avene Couvrance Mascara


Clinique, High Impact Zero Graviry Mascara, €35,97

Ανθεκτική στoν ιδρώτα και στην υγρασία αφαιρείται εύκολα μόνο με τη χρήση ζεστού νερού, χάρη στην πολυθερμική της τεχνολογία και δεν δημιουργεί ερεθισμούς στα μάτια.

Clinique Zero Gravity Mascara

Essence sensitive BUT WOW VOLUME black mascara, €3,59

Χάρη στην ήπια φόρμουλά της είναι κατάλληλη για ευαίσθητα μάτια ακόμα και για όσους φορούν φακούς επαφής. Αυτό έχει ελεγχθεί και επιβεβαιωθεί οφθαλμολογικά.

Essence mascara

Τι να προσέξεις

Η εφαρμογή είναι πολύ σημαντική για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς όπως και η αφαίρεσή τους στο τέλος της ημέρας με απαλά προϊόντα καθαρισμού που δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα.