Ballerina bun: Πώς να πετύχεις το hot χτένισμα του καλοκαιριού με λίγες κινήσεις!

Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Το ballerina bun, ή αλλιώς ψηλό σινιόν μπαλαρίνας, είναι το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού. Κομψό, απλό και πρακτικό, αυτό το hair-look μπορεί να αναδείξει την εμφάνισή σου είτε είσαι στην παραλία είτε σε μια βραδινή έξοδο βγάζοντας μοναδική φινέτσα και άνεση.

Το καλύτερο από όλα; Μπορείς να το πετύχεις εύκολα, απλά και με λίγες μόνο κινήσεις, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. (δες και για το χτένισμα Wash-and-Go, που όλες θα θέλουν να δοκιμάσουν αυτό το καλοκαίρι)

Ballerina bun: Πώς να πετύχεις το hot χτένισμα του καλοκαιριού με λίγες κινήσεις!

  • Προετοίμασε σωστά τα μαλλιά σου. Ξεκίνησε βουρτσίζοντας καλά τα μαλλιά για να αφαιρέσεις τυχόν κόμπους. Αν έχεις λεπτά μαλλιά, μπορείς να προσθέσεις λίγο dry shampoo ή texturizing spray για επιπλέον όγκο και κράτημα.
  • Σχημάτισε μια ψηλή αλογοουρά. Μάζεψε τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό ponytail και στερέωσέ το με ένα λαστιχάκι που ταιριάζει με το χρώμα των μαλλιών σου.

γυναίκα υιοθετεί το ballerina bun
Shutterstock

  • Τύλιξε τα μαλλιά σου γύρω από την αλογοουρά. Αυτό το βήμα βοηθά στη δημιουργία ενός σταθερού σινιόν και προσδίδει ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.
  • Χρησιμοποίησε τσιμπιδάκια για να στερεώσεις το σινιόν στη θέση του. Φρόντισε να τοποθετήσεις τα τσιμπιδάκια στρατηγικά, ώστε να μην είναι ορατά.
  • Μυστικό για τέλειο φινίρισμα. Ψέκασε το σινιόν με λίγη λακ για να διατηρηθεί σταθερό όλη την ημέρα. Αν θέλεις ένα πιο λείο αποτέλεσμα μπορείς να εφαρμόσεις λίγο έλαιο μαλλιών σε φύτρες και τριχούλες που πετάνε.
  • Πρόσθεσε ένα αξεσουάρ (προαιρετικά). Για να δώσεις μια έξτρα πινελιά στο χτένισμά σου συμπλήρωσέ το με ένα αξεσουάρ όπως κορδέλες, λουλούδια ή διακοσμητικά τσιμπιδάκια.

Το ballerina bun είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών και για όλες τις περιστάσεις. Με αυτά τα απλά βήματα, θα δημιουργήσεις το τέλειο χτένισμα του καλοκαιριού που θα σου χαρίσει κομψότητα και άνεση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δοκίμασέ το σήμερα κιόλας!