Οι ειδικοί μίλησαν - Γι' αυτό δεν πρέπει να μοιράζεσαι ποτέ τα καλλυντικά σου με τις φίλες σου

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Οι ειδικοί μίλησαν - Γι' αυτό δεν πρέπει να μοιράζεσαι ποτέ τα καλλυντικά σου με τις φίλες σου

Μπορεί να είσαι από τις γυναίκες που μοιράζονται τα καλλυντικά τους με τις φίλες τους ή με τις αδερφές τους, πρέπει όμως να σταματήσεις να το κάνεις αμέσως. Οι εδικοί μίλησαν και παρακάτω εξηγούν γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείς τα ίδια καλλυντικά με τις φίλες σου.

Αν έχεις ποτέ ετοιμαστεί με τις φίλες σου για μία έξοδο, τότε σίγουρα έχεις χρησιμοποίησε το κονσίλερ κάποιας άλλης ή κάποιο άλλο προϊόν, ενώ σε κάθε παρέα υπάρχει ένα άτομο που ζητάει διαρκώς να δανειστεί από τα καλλυντικά σου.

Και ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις το να μοιράζεσαι είναι καλό, όταν έχουμε να κάνουμε με καλλυντικά, είναι απαγορευτικό. Τα βακτήρια μπορούν να ζήσουν στα προϊόντα ομορφιάς σου και το να τα μοιραστείς μπορεί να αποτελέσει αιτία για μολύνσεις. Αν θες να μοιραστείς τα καλλυντικά σου, πρέπει πρώτα να πάρεις τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Μιας και λέμε ωστόσο για μακιγιάζ, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά στο μυστικό που κάνει το μακιγιάζ της Ελένης Μενεγάκη να λάμπει!

Η Sandy Skotnicki, Βρετανίδα δερματολόγος, προειδοποιεί: «Δεν είναι συνηθισμένο, αλλά πολλές μολύνσεις, όπως ο έρπης στα χείλη ή διάφορα βακτήρια στα μάτια, μπορούν να μεταδοθούν αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ίδια καλλυντικά». Πόσο μάλλον τώρα που η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη με τον κορωνοϊό.

Τυπικά δεν μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι κρυωμένος ή έχει κάτι στο μάτι του, αλλά όπως και να έχει δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να χρησιμοποιείς τα ίδια καλλυντικά με κάποιον άλλον γιατί σε αυτή την περίπτωση, θα μοιραστείτε και τα συμπτώματα. Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις πόσο καιρό έχουν οι φίλες σου τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Τα ληγμένα καλλυντικά μπορούν να κάνουν τον οργανισμό σου ευάλωτο σε ιώσεις και σε διάφορες δερματικές μολύνσεις.

Και ενώ είναι αλήθεια ότι οι makeup artists χρησιμοποιούν τα ίδια προϊόντα σε πολλούς πελάτες, είτε απολυμαίνουν τα προϊόντα τους είτε χρησιμοποιούν προϊόντα μίας χρήσης. Αν κάποια στιγμή σε έχει βάψει μία επαγγελματίας, τότε σίγουρα θα το έχεις προσέξει. Χρησιμοποιούν καινούργιου πινελάκι κάθε φορά που βάζουν μάσκαρα και διαφορετικά σφουγγαράκια για το foundation.

Πότε μπορείς να χρησιμοποιείς τα ίδια καλλυντικά;

Οι δερματολόγοι συνιστούν, πως η μόνη περίπτωση κατά την οποία μπορείς να μοιραστείς τα καλλυντικά σου ή τα πινέλα σου με κάποια φίλη σου, είναι αν μπορείς να βεβαιωθείς πως τα προϊόντα αυτά μπορούν να καθαριστούν και να απολυμανθούν.