TikTok Hair Theory: Tι είναι η θεωρία των μαλλιών & γιατί έχει γίνει ήδη viral στα social media;

Δες γιατί μιλάνε όλοι για αυτήν!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Έχεις προσέξει ότι κάθε φορά που απολαμβάνεις μια «good hair day» όλα σου πάνε καλύτερα, ενώ οι άνθρωποι γύρω σου φαίνεται να είναι πιο θετικοί και να σε παίρνουν ακόμη πιο σοβαρά; Εάν ναι και αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό, δεν είσαι η μόνη... Και αυτό γιατί το Tiktok έχει ήδη την απάντηση σε αυτό που ψάχνεις μέσα από μια αναδυόμενη τάση, αυτή του hair theory ή αλλιώς τη θεωρία μαλλιών για την οποία όλοι μιλούν τώρα! (δες και το cowboy copper, το φλογερό color hair-trend που έχει κατακλύσει το TikTok)

H συγκεκριμένη τάση, έχει γίνει viral μέσα από βίντεο που δημοσιεύουν δημοφιλείς Tiktokers στην ομώνυμη πλατφόρμα αναλύοντας διεξοδικά αγαπημένα τους χτενίσματα, ενώ παράλληλα ψάχνουν να βρουν τη βαθύτερη έννοιά τους σε ό,τι αφορά στον αντίκτυπο που αφήνουν τόσο σε εσένα, που έχεις υιοθετήσει το hair-look όσο και στους γύρω σου

Τι είναι το TikTok Hair Theory & γιατί έχει γίνει ήδη viral στη δημοφιλή πλατφόρμα;

Η θεωρία των μαλλιών, αν και δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που ένα χτένισμα ή μια κουπ εκτός του ότι μπορεί να σε μεταμορφώσει εξωτερικά μπορεί και να αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο σε αντιλαμβάνονται ή και σε αποδέχονται θετικά ή αρνητικά οι άνθρωποι που συναναστρέφονται μαζί σου.

hair_theory
Unsplash

Ειδικότερα, ο δημιουργός των βίντεο μιλά αναλυτικά για ένα συγκεκριμένο χτένισμα ή μια κουπ, που αναδεικνύει τα δυνατά χαρακτηριστικά σου προκειμένου να δείχνεις όμορφη και λαμπερή και οι ακόλουθοι είτε συμφωνούν με τη θεωρία του είτε την απορρίπτουν με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

TikTok hair theory is real

Μέσα από τα συγκεκριμένα βίντεο στο Tiktok οι χρήστες δοκιμάζουν διάφορα χτενίσματα προκειμένου να δουν πως αυτές οι επιλογές τους αλλάζουν το total beauty look τους αλλά και το πως οι άλλοι αντιδρούν σε αυτές τις αλλαγές. Σημείωσε ότι οι αλλαγές αυτές δεν έχουν να κάνουν μόνο με το χτένισμα και την κουπ αλλά και με το χρώμα των μαλλιών.

Φυσικά όπως μπορεί να καταλάβει κανείς η τάση του Tiktok Theory δεν βασίζεται σε κάποια επιστημονική θεωρία αλλά είναι μια διάδραση μεταξύ των χρηστών του Tiktok.