H Eva Longoria έκανε Stand Up ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους! Δες πως μπορείς να το κάνεις και εσύ!

Η πρωτοβουλία της L’Oréal Paris σου δείχνει τον τρόπο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
 H Eva Longoria έκανε Stand Up ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους! Δες πως μπορείς να το κάνεις και εσύ!

Το ήξερες ότι το 80% των γυναικών έχουν βιώσει παρενόχληση στον δρόμο, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα τουλάχιστον περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης; (διάβασε και για τα social media & το cyber bullying στην εφηβεία, τι πρέπει να προσέχουν γονείς και παιδιά; Ο ειδικός μας συμβουλεύει)

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίο τα τελευταία χρόνια, η L’Oréal Paris, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, που είναι στη 25 Νοεμβρίου, στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP, ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, στο οποίο συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Eva Longoria και η Kate Winslet, είναι η ευαισθητοποίηση ενάντια παρενόχληση σε δημόσιους χώρους μέσα από μια παγκόσμιας κλίμακας έκκληση για ανάληψη δράσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα υπερασπιστών που θα εκπαιδευτούν στα 5Ds -Direct (Μιλώ ευθέως), Distract (Απόσπαση προσοχής), Delegate (Αντιπρόσωπος), Document (Καταγραφή), Delay (Καθυστέρηση)- σε συνεργασία με σημαντικές ΜΚΟ που εργάζονται για την ισότητα των φύλων σε κάθε χώρα.

We all Stand Up ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους!

Εάν θέλεις και εσύ να συμμετάσχεις στο κίνημα του Stand Up και να μεταδώσεις το δικό σου ηχηρό μήνυμα ενάντια στην παρενόχληση των γυναικών σε δημόσιους χώρους, ενημερώνοντας το κοινό μέσα από τα δικά σου Social Media, για τη μεθοδολογία των 5D ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

katewinslet_standup
Και η ηθοποιός Kate Winslet στηρίζει το Stand Up

Τα 3 βήματα του Stand Up

  1. Βγάλε μια φωτογραφία με τη σήμανση “D” γραμμένη στο χέρι σου ή στα νύχια σου.
  2. Επικοινώνησε στο caption του post τη μεθοδολογία των 5D (DISTRACT: Αποσπώ την προσοχή), DELEGATE: Στέλνω αντιπρόσωπο, DOCUMENT: Καταγράφω, DELAY: Καθυστερώ) και DIRECT: Μιλάω άμεσα)
  3. Ενθάρρυνε το κοινό σου να συμμετάσχει, χρησιμοποιώντας τα #StandUp #LorealParis #WorthIt @Lorealparis