Καθαρισμός προσώπου: Μάθε πότε πρέπει να γίνεται & ποια προϊόντα είναι ιδανικά για τον τύπο της επιδερμίδας σου!

Δες γιατί ο καθαρισμός είναι το βασικό βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Πίσω από ένα όμορφο και λαμπερό πρόσωπο κρύβεται ένας καλός καθαρισμός, που αφαιρεί οτιδήποτε περιττό και προετοιμάζει τέλεια την επιδερμίδα σου για να υποδεχθεί την κρέμα ημέρας αλλά και την κρέμα ματιών σου.

Δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να διατηρείς το πρόσωπό σου καθαρό ακολουθώντας μερικές χρήσιμες αλλά απλές συμβουλές επιλέγοντας τα προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου. (δες και 4+1 top θεραπείες προσώπου & σώματος για να είσαι όμορφη και λαμπερή από την κορυφή μέχρι τα νύχια)

Καθαρισμός προσώπου: Πότε πρέπει να γίνεται;

Οι ειδικοί συνιστούν έναν επιμελή καθαρισμό του προσώπου σου δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ ακόμη και εάν δεν έχεις μακιγιαριστεί. Και αυτό γιατί έτσι απομακρύνεις τους περιττούς ρύπους και το σμήγμα αφήνοντας το δέρμα σου απαλό και βελούδινο. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψεις να διεισδύσουν ακόμη καλύτερα τα προϊόντα φροντίδας που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια.

woman_face_cleansing
Unsplash

Eπίλεξε το σωστό προϊόν καθαρισμού προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή προτίμησε προϊόντα καθαρισμού σε μορφή αφρού, που δεν θα αφυδατώσουν το δέρμα σου Για την ξηρή επιδερμίδα ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού με ενυδατικά συστατικά είναι ιδανικό. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς γαλάκτωμα και μετά τονωτική λοσιόν φρόντισε να επιλέγεις μια λοσιόν χωρίς οινόπνευμα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τυχόν ξηρότητα. Για την κανονική επιδερμίδα ενδείκνυται ένα κρεμώδες γαλάκτωμα ή ένα τζελ καθαρισμού, ενώ τέλος για τη μεικτή ένα ήπιο τζελ θα σου προσφέρει ήπιο και βαθύ καθαρισμό μέσα από μια άμεση αναζωογόνηση.

Κρύο, ζεστό ή χλιαρό νερό; Τι να προτιμήσεις;

Η επιδερμίδα του προσώπου σου είναι περισσότερο ευαίσθητη από το υπόλοιπο σώμα σου. Γι' αυτό το λόγο απέφυγε τόσο το πολύ ζεστό όσο και το πολύ κρύο νερό γιατί ενδέχεται να δημιουργήσουν κοκκινίλες ή ακόμη και ερεθισμούς στο δέρμα σου. Ιδανικά, προτίμησε το χλιαρό νερό που θα φροντίσει καλύτερα το πρόσωπό σου.