Με αυτές τις 5 συνήθειες θα βάλεις «στοπ» στα σημάδια του χρόνου προλαμβάνοντας λεπτές γραμμές & ρυτίδες!

Πολύτιμα tips στη μάχη της αντιγήρανσης

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Cindy Crawford
Instagram: Cindy Crawford

Η καθημερινή και στοχευμένη φροντίδα, που καλύπτει τις ανάγκες σου, ενώ παράλληλα προλαμβάνει από τη γήρανση είναι το Α και το Ω για μια καλοφροντισμένη και σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Μαζί με αυτήν φυσικά καλό είναι να ακολουθήσεις και μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη νεανικότητά σου βλέποντας άμεσα και ορατά αποτελέσματα. (δες και το double cleansing για καθαρό και λαμπερό πρόσωπο σε 2 βήματα)

Tips & tricks για να διατρήσεις το πρόσωπό σου φρέσκο & νεανικό βάζοντας «στοπ» στα σημάδια του χρόνου

  • Κόψε ή περιόρισε το κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι μια από τις βασικές αιτίες για τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ειδικά γύρω από τη στοματική κοιλότητα. Έτσι, περιορίζοντας ή κόβοντάς το μειώνεις τις πιθανότητες εμφάνισής τους στην επιδερμίδα σου.

Bar Refaeli
Instagram: Bar Refaeli

  • Μείωσε τη ζάχαρη. Και αυτό γιατί η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει και το δέρμα επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Γι' αυτό το λόγο απόλαυσε τη ζάχαρη και τα αγαπημένα σου γλυκά με μέτρο και ακολούθησε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή που θα σε βοηθήσει να είσαι φρέσκια και νεανική.
  • Πιες άφθονο νερό. Το νερό αποτελεί το πιο σημαντικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Έτσι, με τη σωστή ενυδάτωση το δέρμα δείχνει πιο λείο και απαλό και με λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
  • Πες ναι στα ρετινοειδή. Πρόκειται για μια οικογένεια συστατικών, που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Ακόμη, έχουν την ευεργετική ιδιότητα να απαλαίνουν λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, καθώς ενεργοποιούν το φυσικό μηχανισμό παραγωγής υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου του δέρματος χαρίζοντας μια σφριγηλή όψη.
  • Εμπλούτισε την ιεροτελεστία φροντίδας σου με προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό τη βιταμίνη C
    Η βιταμίνη C, πλούσια σε αντιοξειδωτικά δρα αποτελεσματικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενώ παράλληλα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου αφήνοντας το δέρμα πιο νεανικό.

Δες τα προϊόντα που θα σου χαρίσουν μια νεανική όψη