Double cleansing για καθαρό και λαμπερό πρόσωπο σε 2 βήματα! Δες πως να το κάνεις σωστά!

Η τάση του διπλού καθαρισμού καλά κρατεί και το 2024

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το double cleansing ή ελληνιστί διπλός καθαρισμός είναι μια νέα μέθοδος για να καθαρίζεις το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικά καθαριστικά σε δυο βήματα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει ξεκίνησε ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό ομορφιάς που ακολουθούσαν πιστά οι γκέισες τις Άπω Ανατολής, ενώ σήμερα έχει κάνει δυναμικό comeback και στο σύγχρονο τρόπο καθαρισμού προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μέσα από μια όμορφη, λεία και λαμπερή επιδερμίδα γεμάτη υγεία. (δες και πως να περιποιηθείς το λιπαρό δέρμα μειώνοντας λιπαρότητα και γυαλάδες)

Ακολούθησε την τάση του Double cleansing σε 2 απλά βήματα και απόκτησε καθαρό και λαμπερό πρόσωπο

To πιο σημαντικό συστατικό για να κάνεις ένα επιτυχημένο double cleansing, που θα σου χαρίσει μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα έχει να κάνει με τα προϊόντα που θα επιλέξεις.

Έτσι, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις αρχικά ένα απαλό oil based καθαριστικό ή ένα micellar water το οποίο στη συνέχεια θα συμπληρώσεις με ένα ήπιο water-based καθαριστικό σε μορφή αφρού που θα ολοκληρώσει τέλεια διαδικασία του double cleansing. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνεις αποτελεσματικά τα υπολείμματα του μακιγιάζ ενώ ακόμη θα πετύχεις βαθύ καθαρισμό αφαιρώντας οτιδήποτε περιττό μέσα από μια αναζωογονημένη και λαμπερή όψη. Δες πως να το κάνεις εύκολα και απλά σε 2 μόλις βήματα...

double_cleansing_clinea

Βήμα 1o:
Πες αντίο στο έντονο μακιγιάζ και τους καθημερινούς ρύπους και δώσε στην επιδερμίδα σας ένα boost ενυδάτωσης χρησιμοποιώντας πάνω σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ μια μικρή ποσότητα από ένα νερό καθαρισμού όπως το Micellar Superfood Splash της Clinéa το οποίο γλιστρά απαλά πάνω στο δέρμα σου αιχμαλωτίζοντας το μακιγιάζ σου σαν μαγνήτης, ενώ δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Βήμα 2o:

Στη εφάρμοσε έναν κρεμώδη αφρό καθαρισμού προσώπου όπως ο Caring Bubbles της Clinéa ο οποίος αφαιρεί αποτελεσματικά τους ρύπους του δέρματος και τα υπολείμματα μακιγιάζ, ενώ ταυτόχρονα περιποιείται και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Ακολουθώντας τα δύο βήματα-κλειδί του double cleansing η επιδερμίδα σου θα είναι ακόμη πιο δεκτική για να απορροφήσει τα προϊόντα φροντίδας που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια προκειμένου να τονωθεί και να αναζωογονηθεί μέσα από μια όμορφη και υγιή όψη.