Λιπαρό δέρμα: Δες πως να το περιποιηθείς μειώνοντας λιπαρότητα & γυαλάδες!

Αυτά τα beauty hacks θα σε σώσουν!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Έχεις λιπαρό δέρμα που γυαλίζει με το παραμικρό; No worries! Και αυτό γιατί ακόμη και για τη δική σου επιδερμίδα υπάρχει η κατάλληλη φροντίδα, που θα την περιποιηθεί όπως πρέπει χαρίζοντάς σου μια ματ όψη γεμάτη υγεία και ζωντάνια. (Δες και 5 κρέμες που θα την ενυδατώσουν την ξηρή επιδερμίδα όσο δεν φαντάζεσαι)

Σε αυτό θα σε βοηθήσουν τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, που θα φροντίσουν την επιδερμίδα σου αλλά και μερικές χρήσιμες συμβουλές που δεν θα επιβαρύνουν το πρόσωπό σου με περιττές γυαλάδες.

Πες αντίο στις ανεπιθύμητες γυαλάδες με top beauty hacks για τη φροντίδα του λιπαρού δέρματος

  • Πες ναι στο συστηματικό καθαρισμό με oil-free προϊόντα. Τα καθαριστικά με ήπιες μη-λιπαρές συνθέσεις είναι ιδανικά για τη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας γιατί απομακρύνουν αποτελεσματικά σμήγμα και ρύπους από το πρόσωπό σου, ενώ παράλληλα χάρη σε συστατικά όπως το tea tree oil ή το σαλικυλικό οξύ το φροντίζουν σε βάθος.
  • Βάλε το toner στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Μια τονωτική λοσιόν, εξειδιευμένη για τη λιπαρή επιδερμίδα θα τελειοποιήσει τη διαδικασία του καθαρισμού μειώνοντας το περιττό σμήγμα και τη λιπαρότητα.
  • Μην αμελείς τη διαδικασία του καθαρισμού πρωί και βράδυ με την προϋπόθεση φυσικά ότι χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα και δεν καταφεύγεις σε υπερβολές.
  • H κατάλληλη κρέμα προσώπου, ιδανική για λιπαρή επιδερμίδα, χάρη στα πολύτιμα συστατικά της θα δώσει στο δέρμα σου την απαραίτητη ενυδάτωση, χωρίς αντιαισθητιικές γυαλάδες. Και μην ξεχνάς τη χρήση μιας αντηλιακής κρέμας προσώπου με ματ τελείωμα, χειμώνα-καλοκαίρι, που θα ολοκληρώσει την ιεροτελεστία φροντίδας σου χωρίς ωστόσο να το επιβαρύνει.

woman_oily_skin
Unsplash

  • Ενίσχυσε τη διατροφή σου με τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α όπως το συκώτι, το βούτυρο, τα λιπαρά ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά στη παραγωγή νέων κυττάρων, ενώ παράλληλα ρυθμίζει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας διατηρώντας τα σε φυσιολογικό επίπεδο.

Δες τα 5 value for money προϊόντα για τη λιπαρή επιδερίδα