7 τρόποι για να δώσεις στο πρόσωπό σου μια φυσική λάμψη για την οποία όλες θα παραμιλάνε!

Δες τι θα χρειαστείς να κάνεις για να την αποκτήσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η λάμψη στο πρόσωπο είναι και ένας δείκτης που παραπέμπει άμεσα σε μια υγιή επιδερμίδα, που είναι καλοφροντισμένη και ενυδατωμένη σε βάθος Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν το δέρμα είναι σε καλή κατάσταση αντανακλά καλύτερα το φως και με αυτόν τον τρόπο δείχνει πιο λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια. (δες και 4 skincare hacks που θα σε βοηθήσουν να λάμψεις λίγο πριν μπει ο χειμώνας)

Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μερικούς απλούς αλλά έξυπνους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις άμεσα μια φωτεινή και λαμπερή όψη χωρίς να προσπαθήσεις πολύ. Δες πως...

Ανακάλυψε 7 έξυπνους τρόπου για φυσική λάμψη στο πρόσωπό σου

  1. Ενυδάτωση εκ των έσω. Η κατανάλωση νερού-τουλάχιστον 1,5 -2 λίτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας- θα δώσει την απαραίτητη θρέψη στο δέρμα σου από μέσα.
  2. Ακολούθησε μια σωστή και υγιεινή διατροφή. Εμπλούτισε το καθημερινό σου διατροφολόγιο με φρούτα, λαχανικά αλλά και τροφές με αντιοξειδωτικά όπως σπανάκι, καρύδια και μούρα, που προστατεύουν την επιδερμίδα σου από τη φθορά του χρόνου ενώ ακόμη προσφέρουν μια λαμπερή όψη.

    woman_glowing_skin
    Unsplash
  3. Πες ναι σε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς. Καθιέρωσε μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία φροντίδας σε καθημερινή βάση που περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση, ενώ φρόντισε να επιλέγεις και τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας σου.
  4. Κάνε συχνά απολέπιση. Χρησιμοποίησε ένα απολεπιστικό προϊόν σε τακτική βάση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να απορροφά καλύτερα τα προϊόντα φροντίδας που εφαρμόζεις, ενώ το έτσι το πρόσωπό σου θα δείχνει πιο υγιές και λαμπερό.
  5. Μην αμελείς την αντηλιακή προστασία, χειμώνα-καλοκαίρι. Θωράκισε την επιδερμίδα σου από τις ακτίνες UVA & UVB χρησιμοποιώντας το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψεις την πρόωρη γήρανση διατηρώντας μια φρέσκια και νεανική φωτεινή όψη.
  6. Επένδυσε σε ένα roller προσώπου. Το συγκεκριμένο εργαλείο ομορφιάς θα σε βοηθήσει να κάνεις απαλό μασάζ στο πρόσωπό σου βελτιώνοντας την κυκλοφορία του, ενώ παράλληλα θα χαρίσεις μια λαμπερή όψη στην επιδερμίδα σου. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις μασάζ και με τα ακροδάκτυλά σου ταμποναριστά εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις roller.
  7. Eπίλεξε φυσικό μακιγιάζ. Το natural makeup είναι ιδανικό για να τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα σου. Ιδανικά προτίμησε ένα makeup με ανάλαφρη σύνθεση ή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και συμπλήρωσε το μακιγιάζ σου με λίγο ρουζ και μερικές πινελιές από ένα highlighter για φυσική λάμψη.