4 skincare hacks που θα σε βοηθήσουν να λάμψεις λίγο πριν μπει ο χειμώνας!

Η επιδερμίδα δεν έχει τις ίδιες ανάγκες όλες τις εποχές του χρόνου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Με τη θερμοκρασία να πέφτει η ανάγκη για εντατική φροντίδα και έξτρα ενυδάτωση για την επιδερμίδα σου τώρα είναι πιο έντονη από ποτέ. Γι' αυτό λοιπόν λίγο πριν υποδεχθείς το χειμώνα εμπλούτισε την ρουτίνα ομορφιάς σου με πλούσιες και δραστικές συνθέσεις, που θα θωρακίσουν το δέρμα σου και θα το προστατέψουν από το κρύο δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας. (δες και γιατί οι μάσκες προσώπου είναι απολύτως απαραίτητες στη ρουτίνα ομορφιάς σου)

Μάλιστα, συνδυάζοντας στη φροντίδα σου φόρμουλες με συστατικά όπως η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ αλλά και τα ceramides μπορείς να ανακουφίσεις αλλά και να φροντίσεις ακόμη περισσότερο και πιο στοχευμένα την επιδερμίδα σου αφήνοντάς τη απαλή και φωτεινή για να υποδεχθείς τη νέα εποχή με τον καλύτερο τρόπο.

Δες λοιπόν πώς μπορείς να διατηρήσεις το δέρμα σου πιο φρέσκο και νεανικό μέσα από 4 χρήσιμα tips που μπορείς να ακολουθήσεις χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσεις πολύ.

Αυτά είναι τα 4 skincare hacks που θα σε κάνουν να λάμψεις λίγο πριν το χειμώνα!

  1. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για τέλεια επιδερμίδα όλο το χρόνο. Ειδικά για αυτήν την εποχή μπορείς να επενδύσεις σε μια πλούσια ενυδατική κρέμα, εάν έχεις κανονική, ξηρή ή μεικτή επιδερμίδα, ενώ για εσένα που έχεις λιπαρό δέρμα ιδανικές είναι οι συνθέσεις με ceramides, που κλειδώνουν την υγρασία χωρίς να αφήνουν ίχνος λιπαρότητας.
    skincaretips_woman
    Unsplash
  2. Περιόρισε την απολέπιση. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς απολεπιστικά προϊόντα με συστατικά όπως ρετινόλη ή γλυκολικό οξύ καλό είναι να μειώσεις τη χρήση τους. Και αυτό γιατί μπορεί να διαταράξουν το φυσιολογικό δερματικό φραγμό της επιδερμίδας σου με αποτέλεσμα να αδυνατεί να διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία για να δείχνει φρέσκια και νεανική.
  3. Μην αμελείς την αντηλιακή σου προστασία. Ακόμη και εάν έχει συννεφιά δεν θα πρέπει να ξεχνάς την εφαρμογή της αντηλιακής σου κρέμας μετά από την κρέμα σου και σε καθημερινή βάση. Και αυτό γιατί όλες τις εποχές του χρόνου πρέπει να προστατεύεις το πρόσωπό σου από την ηλιακή ακτινοβολία.
  4. Αφιέρωσε χρόνο για εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου στον ειδικό. Το να κάνεις 1-2 θεραπείες το μήνα, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες σου, θα δώσει στο πρόσωπό σου το απόλυτο boost για να δείχνει καλά ενυδατωμένο μέσα από μια λαμπερή όψη.