Τα ευεργετικά οφέλη του ιχθυέλαιου για τον οργανισμό & την επιδερμίδα σου. Τι λένει οι ειδικοί και γιατί το συστήνουν ανεπιφύλακτα;

Ανακάλυψε τις ευεργετικές του ιδιότητες

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το ιχθυέλαιο, αποτελεί πλούσια φυσική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα. Εξάγεται από τους ιστούς λιπαρών ψαριών όπως η ρέγκα, η σαρδέλα και ο σολομός, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προέρχεται και από συκώτι ψαριών όπως ο μπακαλιάρος (γνωστό και ως μουρουνέλαιο) περιέχοντας στην πολύτιμη σύνθεσή του βιταμίνες Α και D. (δες περισσότερα για το μουρουνέλαιο και τα οφέλη του κατά της εποχιακής γρίπης και των ιώσεων)

Τα οφέλη του για την υγεία μας είναι πολύ σημαντικά. Γι' αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά τη λήψη 1-2 μερίδες λιπαρών ψαριών, και όχι μόνο, την εβδομάδα προκειμένου ο οργανισμός αλλά και η επιδερμίδα να θωρακιστεί από ασθένειες ή τυχόν φλεγμονές. Παρόλα αυτά, στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο θα σε βοηθήσουν να καλύψεις αυτήν την ανάγκη.

Τα ευεργετικά οφέλη του ιχθυέλαιου για τον οργανισμό και την επιδερμίδα. Τι λένε οι ειδικοί;

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το ιχθυέλαιο ως ένα πολύτιμο συμπλήρωμα για καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη από τη λήψη του ιχθυέλαιου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Παρακάτω θα δεις μερικά από αυτά αλλά και γιατί πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου.

fish_oil
Unsplash

Δες 4 λόγους για τους οποίους πρέπει να βάλεις το ιχθυέλαιο στην καθημερινότητά σου

  • Καταπολεμά τις χρόνιες φλεγμονές. Το ιχθυέλαιο είναι αποδεδειγμένα το πιο δραστικό έλαιο που αντιμετωπίζει κα μάλιστα αποτελεσματικά τις φλεγμονές, χρόνιες ή μη, ενώ ακόμη δρα και ανασταλτικά ενάντια στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Μην ξεχνάμε ότι και τα σημάδια του χρόνου σχετίζονται με τις χρόνιες φλεγμονές.
  • Θρέφει το δέρμα και χαρίζει υγιή και σφριγηλή όψη. Οι πολύτιμες ιδιότητές του ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα χάρη στα ωφέλιμα λιπαρά της σύνθεσής του αφήνοντας την επιδερμίδα σου απαλή και λαμπερή.
  • Θωρακίζει την καρδιά. Η ευεργετική του δράση μειώνει την αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αύξηση της «καλής» χοληστερόλης HDL. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί παθολόγοι αλλά και καρδιολόγοι το συστήνουν ανεπιφύλακτα για την καλή λειτουργίας της καρδιάς.
  • Συμβάλλει στην ενδυνάμωση των οστών. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη του ιχθυέλαιου από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την αύξηση της οστικής πυκνότητας.
  • Βελτιώνει και ενισχύει την όραση. Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ιχθυέλαιο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της ώχρας κηλίδας, ενώ επιπλέον ενισχύει και την όραση.

Aνακάλυψε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο