Ατοπική δερματίτιδα: Δες πως να την αντιμετωπίσεις βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής σου!

Ανακάλυψε και 5 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το ατοπικό δέρμα είναι ξηρό, ενώ εμφανίζει έντονη ερυθρότητα και κνησμό. Συγκεκριμένα, η ατοπική δερματίτιδα, όπως είναι και επίσημα ο ιατρικός όρος για το ατοπικό δέρμα που συχνά εμφανίζει εκζέματα, είναι μια χρόνια πάθηση η οποία όμως μπορεί να ελεγχθεί με την κατάλληλη αγωγή αλλά και τα εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρουν άμεσα ανακούφιση.

Η κληρονομικότητα, η περιβαλλοντική ρύπανση αλλά και το έντονο άγχος και στρες ενδέχεται, μεταξύ άλλων, να συντελούν στην εμφάνισή της αλλά και στην επιδείνωση των συμπτωμάτων της. (δες και τα ευεργετικά οφέλη του ιχθυέλαιου για τον οργανισμό & την επιδερμίδα σου. Τι λένει οι ειδικοί και γιατί το συστήνουν ανεπιφύλακτα;)

Ατοπική δερματίτιδα: Οι τρόποι για να την αντιμετωπίσεις και να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο

Εάν αναρωτιέσαι εάν το ξηρό δέρμα είναι ατοπικό η απάντηση είναι όχι. Δεν έχουν όλα τα ξηρά δέρματα τάση για ατοπική δερματίτιδα όμως όλα τα ατοπικά δέρματα είναι ξηρά και αφυδατωμένα. Και αυτό γιατί στο ξηρό δέρμα, το υδρολιπιδικό φιλμ εξασθενεί από τις εξωτερικές επιθέσεις δημιουργώντας ξηρότητα αλλά αυτό είναι κάτι προσωρινό, που μπορεί να εμφανιστεί σε συγκεκριμένες εποχές και περιόδους της ζωής σου.

Από την άλλη το ατοπικό δέρμα είναι μια μια χρόνια υποτροπιάζουσα πάθηση, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα του τρόπου ζωής σου επιδεινώνοντας ακόμη και τον ύπνο σου.

atopic_derma2
Unsplash

Ποιές είναι οι βασικές αιτίες εμφάνιση της ατοπικής δερματίτιδας;

Το ατοπικό δέρμα είναι μια χρόνια γενετική φλεγμονώδης νόσος που μπορεί να επιδεινωθεί από κάποιους εξωτερικούς ή ενδογενείς παράγοντες όπως η εντερική δυσλειτουργία ή μεταβολικά προβλήματα που περιλαμβάνουν τον θυρεοειδή και το διαβήτη.

Η ιεροτελεστία φροντίδας του ατοπικού δέρματος

Οι καταπραϋντικές και ενυδατικές κρέμες βοηθούν στην αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φιλμ, που προστατεύει την επιφάνεια του δέρματος. Έτσι με τη συστηματική εφαρμογή τους διατηρείς τον έλεγχο της ατοπικής δερματίτιδας βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο ζωής σου.

Ιδανικά επίλεξε πλούσιες συνθέσεις σε λοσιόν, κρέμες ή και balm που είναι κατάλληλα και για το ξηρό και ατοπικό δέρμα. Η χρήση τους σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή που θα σου συστήσει ο γιατρός σου θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα του ατοπικού δέρματος. Όσο για το μακιγιάζ; Προτίμησε συνθέσεις χωρίς νικέλιο, ενώ αντί για υγρά ή κόμπακτ makeup για τη βάση σου επίλεξε πιο κρεμώδεις φόρμουλες.

Βρήκαμε 5 προϊόντα-κλειδί που θα σε βοηθήσουν στη μάχη κατά της ατοπικής δερματίτιδας