Ρυζόνερο για πρόσωπο & μαλλιά: Η τάση που κάνει θραύση στο TikTok & λατρεύει η K-Beauty!

Ανακάλυψε τα οφέλη της

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Tα πιο hot trends ομορφιάς όπως ακριβώς και οι πιο αποτελεσματικές DIY συνταγές για την φροντίδα σε πρόσωπο και μαλλιά έρχονται από τη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok.

Μια από αυτές, η οποία έχει γίνει ήδη viral με 408,7 εκατομμύρια προβολές, είναι και το ρυζόνερο, μια αρχαία SOS λύση, την ασπάζεται και η K-Beauty, η δημοφιλής Κορεάτικη πολυεπίπεδη διαδικασία περιποίησης. (διάβασε για την red light therapy, τη θεραπεία με κόκκινο φως είναι ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σου αυτή τη στιγμή)

Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή με ρύζι και νερό που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στην άνεση του σπιτιού σου. Απλά βύθισε λίγο λευκό ρύζι σε κρύο νερό για λίγες ώρες. Στη συνέχεια κοσκίνισε το ρύζι και το υγρό που θα απομείνει είναι έτοιμο για χρήση όπως θα δεις και παρακάτω με διάφορους τρόπους.

Τα οφέλη του ρυζόνερο για τη φροντίδα του προσώπου & των μαλλιών που είναι viral στο TikTok

Το ρυζόνερο, είναι ιδιαίτερο ευεργετικό τόσο για την επιδερμίδα όσο και για τα μαλλιά Μάλιστα, είναι ιδανικό για μεικτές επιδερμίδες και δέρματα με τάση για ακμή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολέπιση της επιδερμίδας σου χαρίζοντας σου απαλή και λεία όψη με λίγες μόνο κινήσεις. Απλά βύθισε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ μέσα σε ένα μπολ με ρυζόνερο και μετά πέρασέ τον από όλο το πρόσωπο και το λαιμό.

rice_water
Unsplash

Εφάρμοσέ το σαν μάσκα ή τονωτικό!

Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα προσώπου, την οποία θα αφήσεις να δράσει για περίπου 15 λεπτά πριν την ξεβγάλεις. Τέλος, εάν το τοποθετήσεις σε ένα μπουκάλι με σπρέι μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα δροσιστικό τονωτικό για την επιδερμίδα σου. Και μην ξεχνάς! Το ρυζόνερο περιέχει πολύτιμες πρωτεΐνες, άμυλο, αμινοξέα, βιταμίνες Β και Ε που δίνουν δύναμη και λάμψη στα εύθραυστα και ξηρά μαλλιά.