Red light therapy: H θεραπεία με κόκκινο φως είναι ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σου αυτή τη στιγμή!

Δες τι είναι και πως λειτουργεί

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 οπότε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία της NASA ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη Red Light Therapy προκειμένου να αναπτυχθούν διάφορα φυτά σε άλλους πλανήτες. Λίγο αργότερα και μετά από διάφορες μελέτες,η Red Light Therapy αξιοποιήθηκε και ως μια σημαντική μη επεμβατική θεραπεία στον τομέα της ιατρικής για να επουλώσει πληγές και μικροτραυματισμούς σε αστροναύτες. (δες και το skin cycling, το νέο τρόπο για να περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα σου σε 4 νύχτες)

Έκτοτε η Red Light Therapy από την ιατρική έγινε κομμάτι και της κοσμητολογίας, ενώ πλέον αποτελεί μια δημοφιλή μη επεμβατική μέθοδο, η οποία χρησιμοποιώντας λάμπες LED ιατρικής ποιότητας προσφέρει απλόχερα τις ευεργετικές της ιδιότητες μέσα από εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου και σώματος στο δέρμα.

Τι είναι το Red light therapy & γιατί είναι ευεργετικό για την επιδερμίδα σου;

Πρόκειται για μια φωτοθεραπεία, η οποία αξιοποιεί το κόκκινο φως- μέσα από την οποία το δέρμα σου εκτίθενται σε χαμηλά επίπεδα από κόκκινο φως, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει ερεθισμούς και κοκκινίλες, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί την επιδερμίδα να παράγει κολλαγόνο.

Με αυτόν τον τρόπο καταπολεμά τα σημάδια του χρόνου και βελτιώνει την υφή της, η οποία δείχνει πιο φρέσκια και δροσερή. Μάλιστα σε αντίθεση με την UV ακτινοβολία η οποία προκαλεί πρόωρη γήρανσης της επιδερμίδας, η Red Light Therapy, σύμφωνα με τους δερματολόγους παρότι διεισδύει σε βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας δεν προκαλεί ερεθισμούς ή μικροτραυματισμούς.

red_light_therapy
Shutterstock

Πως λειτουργεί

Η θεραπεία διεγείρει τους ινοβλάστες αλλά και την ελαστίνη προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλει στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων αλλά και της χαλάρωσης.

Ακόμη αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να προσφέρει επιπλέον οξυγόνο στο δέρμα βοηθώντας στην αναγέννησή του. Έτσι το πρόσωπό σου αναζωογονείται και δείχνει πιο δροσερό και νεανικό. Σε όλα αυτά πρόσθεσε τη δράση της ενάντια φλεγμονές ερυθρότητες καθώς και σημάδια ακμής.

Μάθε για τα οφέλη του για την επιδερμίδα & τα μαλλιά σου...

  • Έχει ευεργετική δράση για την επιδερμίδα καταπολεμώντας αποτελεσματικά λεπτές γραμμές και ρυτίδες αφήνοντας παράλληλα την επιδερμίδα φρέσκια και νεανική.
  • Δρα ενάντια στη χαλάρωση του δέρματος βελτιώνοντας παράλληλα την υφή του.
  • Καταπραΰνει φλεγμονές και ερεθισμούς μέσα από μια ανακουφισμένη επιδερμίδα.
  • Ενισχύει την τρίχα χαρίζοντας πλούσια και πυκνά μαλλιά.

Στην αιχμή της τεχνολογίας!

Στα ιατρεία κοσμετολογίας Medi Cosmetic θα βρεις μια μεγάλη γκάμα θεραπειών για το πρόσωπο και το σώμα τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Το έμπειρο προσωπικό του χώρου θα σου προτείνει, ανάλογα με τις ανάγκες σου, τις πιο σύγχρονες τεχνικές, που εφαρμόζονται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

medicosmetic_woman

Μεταξύ των θεραπείων που θα βρεις στο πλούσιο μενού υπηρεσιών του θα ανακαλύψεις υπηρεσίες για ολικό και τοπικό αδυνάτισμα, σύσφιξη στο σώμα, αποτρίχωση καθώς και μη-επεμβατικές θεραπείες προσώπου όπως: αυτόλογη μεσοθεραπεία, ενέσιμο υαλουρονικό και τοξίνη τύπου Α, δερματολογικός καθαρισμός κ.ά

Δες περισσότερα εδώ

Ιnfo