Πως να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο: 5 top tips για να δοκιμάσεις!

Έτσι θα του δώσεις έξτρα διάρκεια

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Οι περισσότερες από εμάς χρειαζόμαστε χρόνια για να βρούμε το signature άρωμά μας, που ταιριάζει στην προσωπικότητά μας, ενώ αποτελεί και το σήμα κατατεθέν μας για να μας ανεβάζει τη διάθεση. Έτσι, όταν τελικά καταλήγουμε στην αγαπημένη μας αρωματική σύνθεση αυτό που θέλουμε διακαώς είναι να διαρκεί όσο περισσότερο γίνεται. (δες και 5 αρώματα που μυρίζουν τριαντάφυλλο - Ποιά είναι & πόσο κοστίζουν;)

Δυστυχώς βέβαια επειδή όλα τα όμορφα πράγματα δεν διαρκούν για πάντα έτσι και το άρωμα έχει περιορισμένη διάρκεια. Βασικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι η λεγόμενη οσφρητική κόπωση, που οδηγεί τον εγκέφαλο να συνηθίσει σε επαναλαμβανόμενα ερεθίσματα και να μην τα επεξεργάζεται πια, κάνοντας ακόμη και τα έντονα και γνώριμα αρώματα εντελώς ανεπαίσθητα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις την επιθυμητή διάρκεια για το αγαπημένο σου άρωμα.

5 tips που θα κάνουν το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο

Η σωστή εφαρμογή του αρώματος είναι ένας τρόπος, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να δώσεις έξτρα παράταση στο άρωμά σου. Τα βασικά σημεία για να το εφαρμόσεις είναι ο λαιμός, οι καρποί και το εσωτερικό του αγκώνα, περιοχές που εκπέμπουν επιπλέον θερμότητα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό καθώς υπάρχουν 5 τρόποι τουλάχιστον για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκέσει περισσότερο προκειμένου να το μυρίζεις όλη μέρα. Δες ποιοί είναι παρακάτω...

perfume_lasting
Unsplash

  1. Κάνε το σωστό layering. H τέχνη του layering, δηλαδή της εφαρμογής ενός αρώματος πάνω από ένα άλλο μπορεί να του δώσει έξτρα διάρκεια. Ιδανικά επίλεξε αρώματα που αλληλοσυμπληρώνονται συνδυάζοντας στη σύνθεσή τους φρέσκες και λουλουδένιες νότες με πιο ζεστές και κεχριμπαρένιες.
  2. Πριν ψεκάσεις το άρωμά σου εφάρμοσε γενναιόδωρα στο σώμα σου την ενυδατική του. Έτσι το άρωμα θα διατηρηθεί ακόμη περισσότερο.

perfume_lasting
Unsplash

  1. Επίλεξε ένα eau de parfum ή ακόμη και ένα extrait από το αγαπημένο σου άρωμα. Η συμπυκνωμένη σύνθέση του σίγουρα θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας σε σχέση με μια eau de toilette εκδοχή.
  2. Προτίμησε αρώματα με έντονες νότες. Το κεχριμπάρι, το ξύλο και το musk είναι, μεταξύ άλλων, νότες που κάνουν το άρωμα να κρατήσει επιπλέον.
  3. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ντους και στην συνέχεια ψέκασε το άρωμά σου. Έτσι, και όσο το δέρμα σου είναι υγρό η υγρασία θα κλειδώσει το άρωμα και θα του το κάνει να διαρκέσει.