Τι είναι το Facial Balancing & γιατί έχει γίνει viral στο TikTok; Μάθε τα πάντα για το trend που θα κυριαρχήσει το 2024!

Ανακάλυψε τη νέα μη-επεμβατική μέθοδο για συμμετρικό πρόσωπο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τον τελευταίο χρόνο, το hashtag #facialbalancing έχει συγκεντρώσει πάνω από 57 εκατομμύρια προβολές στο TikΤok ενώ αποτελεί το πιο hot trend στην αισθητική μη-επεμβατική κοσμητολογία για το οποίο όλοι μιλάνε. (δες και το hydrafacial, τη θεραπεία που θα σε κάνει να λάμψεις φέτος στις γιορτές)

Η ιδέα πίσω από αυτό βρίσκεται σε μια αρμονική συμμετρική εμφάνιση, την οποία όλες μας λίγο έως πολύ αναζητούμε μέσα από μια μη-επεμβατική θεραπεία. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα το facial balancing; Βασική του φιλοσοφία είναι να εξισορροπήσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου εφαρμόζοντας πολύ στοχευμένα ενέσιμα σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους για το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα χωρίς όμως να είναι επεμβατικό.

Μάθε περισσότερα για το facial balancing και γιατί «τρεντάρει» τώρα στο TikTok

Η αισθητική εξισορρόπηση προσώπου ή αλλιώς facial balancing είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην ενίσχυση της συμμετρίας των χαρακτηριστικών του προσώπου και στην εναρμόνιση των αναλογιών του προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάς μια νεανική και φρέσκια εμφάνιση που δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά σου.

Συχνά περιλαμβάνει τη χρήση ενός συνδυασμού ενέσιμων θεραπειών μαζί με άλλες μη επεμβατικές μεθόδους για να ανορθώσει περίγραμμα, να αποκαταστήσει τον όγκο και να μειώσει τις ρυτίδες μέσα από μια φυσική και νεανική όψη.

Facial Balancing
Unsplash

Σε ποιούς απευθύνεται;

Είναι μια εξαιρετική επιλογή θεραπείας εάν έχεις σημάδια γήρανσης όπως: απώλεια όγκου, ρυτίδες ή χαλάρωση του δέρματος και δεν θέλεις να κάνουν κάτι επεμβατικό. Επίσης, ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την ασυμμετρία του προσώπου ή και να βελτιώσουν διακριτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με έναν φυσικό τρόπο.

Τα αποτελέσματα του facial balancing μπορεί να διαρκέσουν από έξι μήνες έως δύο χρόνια, ανάλογα με τα ενέσιμα που θα χρησιμοποιηθούν και φυσικά τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Σε κάθε περίπτωση ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο δερματολόγο που μπορεί να αξιολογήσει το δέρμα και τη δομή του προσώπου σου προκειμένου να προσαρμόσει μια εξειδικευμένη θεραπεία, που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σου