Αυτό το φρούτο ενισχύει και τονώνει τον οργανισμό και χαρίζει απίστευτα λαμπερό δέρμα!

Ανακάλυψε ποιό είναι μαζί με τα ευεργετικά οφέλη του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τα σταφύλια ένα από τα αγαπημένα εποχικά φρούτα του καλοκαιριού, που φυσικά μπορούμε να βρούμε και το χειμώνα, δεν έχει μόνο τη γλύκα του αλλά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα.

Όσο και εάν ακούγεται απίστευτο τα σταφύλια- τα οποία θα βρεις σε περίπου 8.000 ποικιλίες ανά τον κόσμο- εκτός από ένα πεντανόστιμο και λαχταριστό φρούτο, είναι ωφέλιμο κάθε εποχή εξαιτίας των πολύτιμων και ευεργετικών ιδιοτήτων του, που χαρίζουν απλόχερα τα οφέλη τους στον οργανισμό και στο δέρμα. (δες και για το ρυζόνερο για πρόσωπο & μαλλιά, την τάση που κάνει θραύση στο TikTok & λατρεύει η K-Beauty)

Το φρούτο που ενισχύει τον οργανισμό αφήνοντας το δέρμα σου πιο λαμπερό από ποτέ!

Τα σταφύλια είναι στην πραγματικότητα ένα είδος superfood που συγκεντρώνει πολλά αντιοξειδωτικά που δρουν ενάντια σε φλεγμονές αποτρέποντας παράλληλα τη φθορά του χρόνου. Χαρακτηριστική είναι μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι σύμφωνα με την οποία η συστηματική κατανάλωσή των σταφυλιών καταπολεμά αποτελεσματικά το οξειδωτικό στρες, ενώ ακόμη συμβάλλει και στην καλή όραση μεταξύ άλλων.

woman_grape
Unsplash

Όμως τα οφέλη από την κατανάλωση σταφυλιών δεν σταματούν εδώ καθώς τα μέταλλα και οι βιταμίνες που περιέχουν δρουν ενάντια στα σημάδια του χρόνου καθιστώντας το ως το φρούτο εποχής που χαρίζει άμεση μια αναζωογονημένη και νεανική όψη εκ των έσω. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι προσφέρει θρέψη και ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα.

Οι πολύτιμες ιδιότητες των σταφυλιών

  • Δίνουν ενέργεια, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα που μεταβολίζονται πολύ γρήγορα.
  • Είναι ωφέλιμα για όσους πάσχουν από αναιμία, χάρη στην παρουσία σιδήρου και μετάλλων.
  • Οι πολυφαινόλες που περιέχει η φλούδα των μαύρων σταφυλιών διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Περιέχουν ένα κοκτέιλ βιταμινών όπως: βιταμίνη C, Κ, Α και βιταμίνες της ομάδας Β καθώς και μέταλλα όπως κάλιο, μαγγάνιο, φώσφορο και σίδηρο, τα οποία είναι booster για την υγεία της επιδερμίδας σου.
  • Βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό.
  • Προλαμβάνουν την οστεοπόρωση χάρη στα μεταλλικά άλατα που βοηθούν στην απορρόφηση του ασβεστίου στα οστά.
  • Ενισχύουν και τονώνουν το ανοσοποιητικό.

Πόσα σταφύλια μπορείς να καταναλώσεις καθημερινά;

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε σάκχαρα, οπότε δεν πρέπει να το παρακάνεις. Η συνιστώμενη μερίδα την ημέρα είναι περίπου 100-150 γραμμάρια. Οι σταφίδες ή οι σουλτανίνες, από την άλλη, έχουν πιο πολλές θερμίδες, οπότε περιόρισε την κατανάλωσή τους στα 30 γραμμάρια περίπου. Και μην ξεχνάς να τα συνδυάζεις φρέσκα (ή αποξηραμένα), ειδικά αν τα καταναλώνεις μεταξύ των γευμάτων, με μια πρωτεΐνη όπως γιαούρτι, κεφίρ, φρέσκο ​​τυρί ή καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια.

Ιδέες να τα προσθέσεις στη διατροφή σου

Εμπλούτισε το πρωινό σου με σταφύλια ή πρόσθεσέ τα ως μια γλυκιά πινελιά σε μια σαλάτα. Ακόμη μπορείς να τα απολαύσεις ως επιδόρπιο ή ως χυμό, μια και είναι πραγματικά πεντανόστιμος!