Ψάχνεις την καλύτερη πηγή βιταμίνης D για υγιές δέρμα, δυνατά μαλλιά & γερά νύχια; Σε αυτήν την τροφή θα τη βρεις

Ανακάλυψε το ψάρι που κάνει καλό από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η ταπεινή τροφή, που κρατά το δέρμα υγιές, τα μαλλιά δυνατά και τα νύχια γερά δεν είναι άλλη από τη σαρδέλα, ένα ψάρι, πλούσιο σε βιταμίνη D, που κάνει καλό κυριολεκτικά σε όλα, ενώ μπορείς να το βρεις αλλά και το μαγειρέψεις εύκολα. (δες και πως θα αναπληρώσεις το χαμένο κολλαγόνο από το δέρμα βάζοντας φρένο στη γήρανση της επιδερμίδα σου)

Η σαρδέλα, είναι ένα λιπαρό ψάρι, που μπορεί να γίνει σύμμαχος για να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα σε δέρμα, μαλλιά και νύχια, ενώ, μεταξύ άλλων, προλαμβάνει και την τριχόπτωση. Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το συγκεκριμένο ψάρι αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές τροφές, που επιβραδύνουν τη γήρανση, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12 και ωμέγα-3 οξέα. Για τους ίδιους λόγους, η σαρδέλα είναι ιδανική για να ενδυναμώσει τα λεπτά μαλλιά αλλά και να τονώσει τα αδύναμα και θαμπά νύχια.

Μάθε για το ρόλο της βιταμίνη D & πως δρα θετικά για ένα υγιές δέρμα, δυνατά μαλλιά & γερά νύχια

Η πρόσληψη της βιταμίνης D είναι ιδιαίτερα ευεργετική τόσο για τον οργανισμό όσο και για την επιδερμίδα αλλά και για τα μαλλιά και τα νύχια γι' αυτό και πρέπει να είναι επαρκής προκειμένου να δίνει απλόχερα τα οφέλη της. Η έλλειψη της ωστόσο εντοπίζεται σε σημαντικό ποσοστό ατόμων, ενώ συνδέεται άμεσα με την ανεπαρκή έκθεση στον ήλιο. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν να περνάμε τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα σε εξωτερικούς χώρους, μια συνήθεια που πολύ λίγοι ακολουθούμε δυστυχώς. Σημείωσε ότι και η ταλαιπωρημένη μικροχλωρίδα μπορεί επίσης να επηρεάσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη D.

sardines
Unsplash

Μπορώ να καταναλώνω σαρδέλες σε κονσέρβα;

Αν και η σύσταση είναι πάντα να καταναλώνεις τη φρέσκια εκδοχή μιας ευεργετικής τροφής, οι σαρδέλες σε κονσέρβες αποτελούν μια καλή εναλλακτική. Το σημαντικό είναι φυσικά να μην περιέχουν περιττό αλάτι και να διατηρούνται σε ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται ως μια προσωρινή εναλλακτική λύση και όχι ως υποκατάστατο της φρέσκιας εκδοχής της, που φυσικά θα πρέπει να προτιμάται.

Πως να τις μαγειρέψεις

Όταν πρόκειται για το μαγείρεμά τους, το μόνο πιθανό εμπόδιο είναι το καθάρισμα. Όμως εάν δεν θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία μπορείς να τις αγοράσεις καθαρισμένες και έτοιμες για μαγείρεμα δοκιμάζοντας διάφορες συνταγές, Έτσι, θα γλυτώσεις χρόνο και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.