Tea tree oil: Ανακάλυψε τη φυσική λύση ενάντια στα σημάδια της ακμής στο δέρμα!

Δες τα πολύτιμα οφέλη του για την επιδερμίδα σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το Tea tree oil (έλαιο τσαγιού ή λάδι τεϊόνδεντρου) είναι ένα πολύτιμο αιθέριο έλαιο με πολλά και ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό αλλά και για το δέρμα σου, ειδικά εάν η επιδερμίδα σου είναι μεικτή ή λιπαρή με τάση για ακμή. (δες και που θα βρεις την καλύτερη πηγή βιταμίνης D για υγιές δέρμα, δυνατά μαλλιά & γερά νύχια)

Και αυτό γιατί χάρη στην αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση του μπορεί να θεραπεύσει ερεθισμούς και κοκκινίλες ή ακόμη και να καθαρίσει το δέρμα σου σε βάθος αφαιρώντας το περιττό σμήγμα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου αφήνοντάς τη λεία και απαλή.

Τea tree oil: Τι είναι & ποιά είναι τα οφέλη του για το δέρμα με ατέλειες;

Το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο προέρχεται από το melaleuca alternifolia, ένα αυτοφυές φυτό της Αυστραλίας, που αξιοποιείται ιδιαίτερα στην παρασκευή καλλυντικών, αλλά όχι μόνο, καθώς περιέχει ένα πολύτιμο εκχύλισμα με αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

teatreeoil
Unsplash

Τα 3 πολύτιμα οφέλη του για το δέρμα

  • Ενυδατώνει σε βάθος το ξηρό δέρμα μειώνοντας κνησμό και ερεθισμούς.
  • Προλαμβάνει την εμφάνιση σμήγματος στη λιπαρή επιδερμίδα χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες.
  • Θεραπεύει τα σημάδια της ακμής στο πρόσωπο.

Που θα το βρεις και πως εφαρμόζεται

Το έλαιο τεϊόδεντρου διατίθεται σε φαρμακεία, ή σε καταστήματα με φυσικά, βιολογικά καλλυντικά. Σε καθαρή μορφή, αυτό το πολύτιμο αιθέριο έλαιο δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα, γιατί μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πολύ σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Μερικές σταγόνες διαλυμένες σε νερό αρκούν για να καταπραΰνεις τυχόν πληγές στη στοματική κοιλότητα, ενώ εάν έχεις βήχα ή κάποιο κρυολογήματος μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες σε ζεστό νερό και εισπνέοντας τους ατμούς από το μείγμα να βοηθηθείς αρκετά από αυτό.

Αρκετά συχνά το αιθέριο έλαιο tea tree oil αποτελεί το βασικό συστατικό στη σύνθεση ορών ή άλλων προϊόντων φροντίδας, όπως κρέμες ή καθαριστικά προσώπου, που είναι ιδανικά και πολύ αποτελεσματικά για όσους έχουν λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή.

ΠΗΓΗ ;