Ντεμακιγιάζ ματιών: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να το κάνεις σωστά μαζί με τα κατάλληλα προϊόντα-κλειδί!

Το σωστό demakeup προλαμβάνει και τη γήρανση

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η περιοχή των ματιών, σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο σίγουρα είναι πιο ευαίσθητη. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και η φροντίδα της πρέπει να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο αλλά και με τα σωστά προϊόντα, τα οποία πρέπει να είναι στοχευμένα για να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ αποτρέποντας τυχόν ερεθισμούς. (δες και το double cleansing για καθαρό και λαμπερό πρόσωπο σε 2 βήματα)

Οι ειδικοί μάλιστα συμφωνούν ότι ένα καλό ντεμακιγιάζ ματιών είναι κα η καλύτερη στρατηγική αντιγήρανσης προκειμένου η επίμαχη περιοχή να διατηρήσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της παραμένοντας για πάντα νέα και λαμπερή.

Δες πως να αφαιρέσεις το μακιγιάζ των ματιών σου με τον σωστό τρόπο

Ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι να αποφύγεις το τρίψιμο, που θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμούς και κοκκινίλες. Ιδανικά καλό θα ήταν να εμποτίσεις ένα δίσκο ντεμακιγιάζ με ένα ειδικό προϊόν αφήνοντάς το να δράσει για μερικά δευτερόλεπτα πάντα στα βλέφαρα. Με αυτόν τον τρόπο το προϊόν έχει τον απαραίτητο χρόνο να λειτουργήσει σωστά σε επαφή με το δέρμα και να αφαιρέσει τα υπολείμματα του μακιγιάζ από το δέρμα σου.

cotton_pads
Unsplash

Σε ότι αφορά την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ντεμακιγιάζ εδώ έχει να κάνει κυρίως με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Έτσι, τα έλαια ντεμακιγιάζ και τα balms μπορεί να είναι πιο βαριά για την επιδερμίδα σου, ειδικά εάν είναι ευαίσθητη, ενώ τα προϊόντα σε μορφή τζελ ή αφρού είναι κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Το how to της εφαρμογής

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς προϊόν ντεμακιγιάζ σε μορφή τζελ φρόντισε αρχικά να το τοποθετήσεις στα χέρια σου για να ενεργοποιηθεί με το νερό πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο, ενώ τα προϊόντα σε μορφή αφρού μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στο πρόσωπο.

Τέλος, εάν χρησιμοποιείς νερό ντεμακιγιάζ μην αμελείς μετά από τη χρήση του να το αφαιρείς από το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό. Και μην ξεχνάς... όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία του καθαρισμού θα πρέπει πάντα να στεγνώνεις το πρόσωπό σου ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή κοκκινίλες.

Ανακάλυψε τα καλύτερα ντεμακιγιάζ ματιών