Lip blasting: Το απόλυτο beauty hack για τα ξηρά χείλη που είναι viral στα social media τώρα!

Ανακάλυψε τη μέθοδο για τέλεια ενυδατωμένα χείλη χωρίς σκασίματα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Αισθάνεσαι τα χείλη σου πιο στεγνά και από την έρημο της Σαχάρα, ενώ όσο και εάν τα ενυδατώνεις, ειδικά αυτήν την εποχή, το πρόβλημα παραμένει; Κάπως έτσι νιώθουμε όλες μας τώρα, ειδικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο του χειμώνα, που αποτελούν και βασικές αιτίες που κάνουν τα χείλη ακόμη πιο ξηρά και αφυδατωμένα. (δες και πόσο νερό πρέπει να πίνεις μέσα στην ημέρα για να αποκτήσεις μια όμορφη & λαμπερή επιδερμίδα)

Τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό; Να δοκιμάσεις την hot τάση του lip blasting, μια πρωτοποριακή μέθοδο, που είναι ήδη viral στα social media και υπόσχεται να μεταμορφώσει τα ξηρά και σκασμένα χείλη σου ενυδατώνοντάς τα σε βάθος.

Τι είναι το Lip blasting & γιατί όλοι συζητούν γι' αυτό;

Πρόκειται για μια δημοφιλή μέθοδο, η οποία φέρει την υπογραφή της δερματολόγου Δρ. Shereen Idriss.και χαρίζει καλά ενυδατωμένα και ζουμερά χείλη χωρίς σκασίματα. Η τεχνική περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός απολεπιστικού με βασικό συστατικό το γλυκολικό οξύ το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών, ενώ στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα πλούσιο ενυδατικό lip balm που σφραγίζει την ενυδάτωση στην επίμαχη περιοχή προσφέροντας θρέψη σε βάθος.

lipblasting
Unsplash

Πώς λειτουργεί το Lip Basting

Αρχικά κάνεις απολέπιση στα χείλη με ένα ειδικό προϊόν με γλυκολικό οξύ αφήνοντάς το να δράσει για 10-15 δευτερόλεπτα. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα προτίμησε ένα πιο ήπιο απολεπιστικό ή ένα με χαμηλό ποσοστό σε γλυκολικό οξύ, που δεν θα δημιουργήσει ερεθισμούς στην επίμαχη περιοχή των χειλιών σου.

Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με την ενυδάτωση απλώνοντας ένα πλούσιο lip balm της αρεσκείας σου που κυριολεκτικά θα λιώσει στα χείλη σου. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη τεχνική ενδείκνυται να γίνεται λίγο πριν κοιμηθείς αφήνοντας το ενυδατικό προϊόν να δράσει για όλο το βράδυ πάνω στα χείλη σου. Έτσι θα έχεις το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και τα χείλη σου θα δείχνουν ζουμερά και λαχταριστά όταν ξυπνήσεις το πρωί.

Δες ένα μικρό βίντεο με την τεχνική...