Exosomes: Το νέο skincare trend για νεανική επιδερμίδα που θα μας απασχολήσει μέσα στο 2024!

H νέα hi-end θεραπεία της αισθητικής ιατρικής

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η Exosomes, που συγκαταλέγεται στις μη-επεμβατικές θεραπείες προσώπου, βασίζεται στα εξωσώματα αποτελεί ένα καινοτόμο αντιγηραντικό treatment, το οποίο δρα ενάντια στα σημάδια του χρόνου και υπόσχεται να σου προσφέρει μια νεανική επιδερμίδα χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Και αυτό γιατί εκτός από την αποτελεσματική αναγεννητική του δράση, το συγκεκριμένο treatment συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου χαρίζοντας άμεσα μια νεανική και φρέσκια όψη γεμάτη ζωντάνια. (δες και τις κρέμες προσώπου ημέρας & νύχτας που χρειάζεσαι το χειμώνα - Που θα τις βρεις και πόσο κοστίζουν)

Exosomes: Tι είναι & πως λειτουργούν;

Τα εξωσώματα (exosomes) είναι νανοσωματίδια, που απελευθερώνονται ενεργά από πολλούς τύπους κυττάρων με βασικά εκείνα των βλαστοκυττάρων. Η πιο σημαντική λειτουργία τους είναι να μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο διαφόρων συστατικών όπως: πεπτίδια, λιπίδια, πρωτεΐνες, νουκλεϊκά οξέα, αυξητικούς παράγοντες κ.λπ. μεταξύ των κυττάρων.

Με αυτόν τον τρόπο, τα εξωσώματα αφυπνίζουν τα ανενεργά κύτταρα του δέρματος προκειμένου να επισκευάσουν μόνα τους τυχόν βλάβες που έχουν προκύψει και παράλληλα να αναγεννηθούν. Όσο για το αποτέλεσμα; Αυτό δεν είναι άλλη από ένα αναζωογονημένο και νεανικό πρόσωπο απαλλαγμένο από τα σημάδια του χρόνου.

Πως προέκυψαν;

Τα εξωσώματα άρχισαν να παράγονται το 2022 σε ειδικά εργαστήρια μετά από πολυετή επιστημονική έρευνα και με τη χρήση της βιοτεχνολογίας. Δεν είναι τυχαίο που αυτή τη στιγμή θεωρούνται ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο προϊόν έχει παραχθεί στον τομέα της αναγεννητικής και αισθητικής ιατρικής με στόχο ένα νεανικό πρόσωπο χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

exosomes_therapy
Unsplash

Που εφαρμόζονται

Η θεραπεία με εξωσώματα (exosomes) μπορεί να γίνει σε περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ κ.ά. με εξαιρετικά αποτελέσματα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα εξωσώματα για να διεισδύσουν το κατάλληλο βάθος του δέρματος προκειμένου να ξεκινήσουν την επανορθωτική τους δράση χρειάζονται τις κατάλληλες διόδους. Αυτές δημιουργούνται εύκολα με την χρήση του Dermapen το οποίο προκαλεί μικρό-οπές κατά το microneedling και έτσι βοηθά στην καλύτερη διείσδυση.