Dry brushing: Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις το βούρτσισμα στο σώμα; Δες γιατί & ποιά είναι τα οφέλη του

Μάθε τα πάντα για την τεχνική

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το dry brushing αποτελεί μια δοκιμασμένη τεχνική για να τονώσεις την κυκλοφορία στο σώμα σου απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου.

Πρόκειται για μια εύκολη πρακτική, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει γίνει viral στα social media, ενώ μπορείς να την υιοθετήσεις χωρίς να είσαι ιδιαίτερα επιδέξια στο σπίτι σου κάνοντας ένα στεγνό βούρτσισμα στο σώμα σου. Σημείωσε ότι τα αντίστοιχα βίντεο με το «στεγνό βούρτσισμα» στο TikTok έχουν ήδη ξεπεράσει τις 223 εκατομμύρια προβολές. (δες και αυτά τα beauty hacks θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις απαλό & βελούδινο σώμα το χειμώνα ακόμη και εάν έχεις ξηρό δέρμα)

Μάθε περισσότερα για το στεγνό βούρτσισμα στο σώμα & τα οφέλη του

Η ιστορία του dry brushing έχεις τις ρίζες της στις πρακτικές της αρχαίας Αιγύπτου, ενώ έχει και στοιχεία από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Τα οφέλη του είναι πολλά για την επιδερμίδα αφού απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα επιτρέποντας έτσι στα προϊόντα φροντίδας που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια να διεισδύσουν και να δράσουν καλύτερα.

bodybrush_soma
Unsplash

Ποια είναι τα οφέλη του;

Το στεγνό βούρτσισμα του σώματος βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του. Ειδικότερα, βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας και στην αύξηση της ροής του αίματος, ενώ παράλληλα αποτοξινώνει τον οργανισμό. Ακόμη η συγκεκριμένη τεχνική είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το σώμα σου εξαιτίας της δράσης της κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.

Πως να το κάνεις

  • Επίλεξε μια βούρτσα με απαλές τρίχες και μακριά λαβή προκειμένου να φθάνεις σε όλα τα σημεία στο σώμα σου.
  • Ξεκίνα το βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις με φορά προς τα κάτω εστιάζοντας στους μηρούς σου με πιο έντονες κινήσεις.
  • Μόλις τελειώσεις τη διαδικασία κάνε ένα ντους και μετά αφού στεγνώσεις καλά το δέρμα σου με μια βαμβακερή πετσέτα άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος ή ένα έλαιο στην περίπτωση που έχεις ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα.
TAGS