Με αυτά τα 3 κόλπα θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σου & θα δείχνει πιο νεανικό!

Έτσι το πρόσωπό σου θα δείχνει πιο φρέσκο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνουμε τα φυσικά αποθέματα κολλαγόνου στο δέρμα μας μειώνονται σημαντικά με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει σταδιακά την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα αλλά και τη νεανικότητά της. (δες και τη value for money κρέμα ματιών που θα σβήσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου)

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα προκειμένου να ανακτήσουμε ξανά το σφριγηλό μας πρόσωπο αυξάνοντας τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα με φυσικό τρόπο. Παρακάτω θα δεις 3 έξυπνες στρατηγικές αντιγήρανσης, που εάν τις ακολουθήσεις ευλαβικά θα δεις ορατά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου.

Τα 3 έξυπνα κόλπα για να αυξήσεις φυσικά το κολλαγόνο στο δέρμα σου

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη, που υποστηρίζει την επιδερμίδα, η οποία αποικοδομείται με ρυθμό περίπου 1% ετησίως ξεκινώντας από τα 20 μας με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να εμφανίζονται σιγά-σιγά λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι παρότι είναι μια αναπόφευκτη βιολογική διαδικασία, είναι δυνατόν να την «επιβραδύνουμε» μέσα από μια στρατηγική, η οποία αποτελείται από 3 στάδια.

collagen_tricks
Unsplash

  1. Επίλεξε θεραπείες υψηλής τεχνολογίας που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Επένδυσε σε μια μάσκα προσώπου LED, η οποία θεωρείται και ως η πιο αποτελεσματική αντιγηραντική θεραπεία στο σπίτι, που θα βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα σου. Σημείωσε ότι χάρη στις εξελιγμένες καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και οι συσκευές στο σπίτι εγγυώνται εξαιρετικά αντιγηραντικά αποτελέσματα προσφέροντας μια νεανική όψη στο δέρμα σου.
  2. Δώσε βάση στη διατροφή σου. Η διατροφή είναι επίσης πολύ σημαντική. Και αυτό γιατί το πρόσωπο και το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και χαλκό για την παραγωγή κολλαγόνου, Επομένως είναι σημαντικό αυτά τα στοιχεία να υπάρχουν στη διατροφή. Τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο είναι ο σολομός, το σκόρδο, το κοτόπουλο και ο ζωμός από οστά, τις οποίες είναι καλό να εντάξεις στο διατροφικό σου πλάνο.
  3. Προτίμησε προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό το κολλαγόνο. Σε συνδυασμό με μια στοχευμένη θεραπεία προσώπου αλλά και μια σωστή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα η φροντίδα του προσώπου με κρέμες και ορούς κολλαγόνου είναι ακόμη μια καλή στρατηγική για να αυξήσεις την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σου.