5 οικονομικές κρέμες με ρετινόλη που χαρίζουν σφριγηλό & ελαστικό δέρμα μετά τα 40!

Δες ποιές είναι, που θα τις βρεις και πόσο κοστίζουν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η αλήθεια είναι ότι κανένα προϊόν ομορφιάς δεν έχει πραγματικά τη δύναμη να αναστρέψει εντελώς τα σημάδια γήρανσης. Έτσι, κανένας ορός, κρέμα, έλαιο ή μάσκα που μπορείς να επιλέξεις δεν μπορεί να εξαλείψει λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή να χαρίσει ένα σφριγηλό και ανορθωμένο πρόσωπο, ειδικά μετά τα 40. (δες και 5 ενυδατικές κρέμες για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από το κρύο)

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια δραστικά συστατικά, τα οποία περιέχονται σε αντιγηραντικές φόρμουλες που μπορούν να μειώσουν αισθητά τα σημάδια του χρόνου από την επιδερμίδα σου προσφέροντας μια σφριγηλή και ελαστική όψη. Ένα από αυτά είναι και η ρετινόλη, η οποία αποτελεί το βασικό συστατικό και πολλές συνθέσεις κατά της γήρανσης, όπως αυτές που ξεχωρίσαμε παρακάτω.

5 low budget κρέμες με ρετινόλη για σφριγηλό πρόσωπο μετά τα 40!

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α και αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο δραστικό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος. Τι είναι αυτό που κάνει; Επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο τα κύτταρα του δέρματος μας ανανεώνονται και έτσι βελτιώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος, Ακόμη λειαίνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων χαρίζονας μια ομοιόμορφη όψη. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 5 οικονομικές κρέμες με ρετινόλη ή με υποκατάστατά της για να δοκιμάσεις.

Κρέμα νύχτας με ρετινόλη & νιασιναμίδη, Revitalift Laser Pressed Night Cream With Retinol & Niacinamide, L'Oréal Paris, €25,95 (στα Sephora)

loreal_retinol

Kρέμα ρετινόλης A-Passioni™ Retinol Cream Midi, Drunk Elephant, €28,95 (στα Sephora)

drunkelephant

Αντιγηραντική κρέμα νύχτας για το πρόσωπο και το λαιμό, Night Force A+E, Retinol Anti-Aging Night Cream, Frezyderm, €29,74 (στα Φαρμακεία)

frezyderm_night

Κρέμα νύχτας με ρετινόλη, Beauty Sleep Cream, Tzimas Cosmetics, 19 (www.tzimas-cosmetics.gr)

tzimas_cosmetics

Kρέμα ημέρας, Redermic Retinol, La Roche Posay, 40,59 (στα Φαρμακεία)

retinol_larocheposay

Kρέμα με Bakuchiol και Alfalfa, δύο φυτικής προέλευσης υποκατάστατα της ρετινόλης, Plant Stem Cell Retinol Alternative Moisturizer, Kora Organics, €24,95 (στα Sephora)

kora_organics