7 τρόποι για να αναπληρώσεις φυσικά το κολλαγόνο στο δέρμα σου & να διατηρήσεις το πρόσωπό σου νεανικό!

Έτσι θα αποκτήσεις μια ελαστική & σφριγηλή επιδερμίδα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Μετά την ηλικία των 25 ετών αρχίζουμε να χάνουμε 1% κολλαγόνου σε ετήσια βάση, ενώ η διαδικασία επιταχύνεται μόλις κλείσουμε τα 40. Αυτό φυσικά μπορεί να αντιστραφεί με δυο τρόπους, είτε διατηρώντας το υπάρχον κολλαγόνο είτε αυξάνοντας την παραγωγή του προκειμένου η επιδερμίδα να διατηρήσει τη νεανικότητα και τη σφριγηλότητά της. (δες και το κόλπο με το οποίο θα μειώσεις λεπτές γραμμές & ρυτίδες στο πρόσωπο με λίγες κινήσεις)

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Υιοθετώντας μερικές «καλές» συνήθειες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά και να λειτουργήσουν ευεργετικά για την επιδερμίδα είτε διατηρώντας τα επίπεδα του κολλαγόνου στο δέρμα σου, είτε αυξάνοντας την παραγωγή του μια και η απώλειά του αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για τη γήρανση της επιδερμίδας. .

6+1 τρόποι για να αναπληρώσεις το χαμένο κολλαγόνο στο δέρμα σου

Ακολουθώντας αυτές τις καλές συνήθειες θα μπορέσεις να διατηρήσεις τα επίπεδα του κολλαγόνου στο δέρμα σου, ενώ παράλληλα θα αυξήσεις και την παραγωγή του.

  1. Εφάρμοσε μια κρέμα SPF σε καθημερινή βάση. Η υπεριώδης ακτινοβολία καταστρέφει το κολλαγόνο που υπάρχει στο χόριο, ενώ παράλληλα μειώνει την παραγωγή του. Γι ' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς επαρκή φωτοπροστασία σε καθημερινή βάση, φροντίζοντας να εφαρμόζεις την αντηλιακή κρέμα που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο της επιδερμίδας σου.

    skincollagen
    Unsplash
  2. Πες ναι στο πράσινο τσάι και στο τσάι από βότανα. Η καθημερινή κατανάλωση υγρών: όπως το νερό ή το τσάι από βότανα, συμβάλλει στην παραγωγή υαλουρονικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση και την προστασία των ιστών. Προτίμησε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αφεψήματα, όπως το πράσινο τσάι και αφεψήματα από βότανα τζίντζερ.
  3. Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο. Τέτοιες τροφές είναι: το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός, γαλακτοκομικά προϊόντα;, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα καθώς και λαχανικά και φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C.
  4. Μειώσε την κατανάλωση ζάχαρης. Τα σάκχαρα επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, λόγω της χαμηλής ποιότητας περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη.
  5. Διατήρησε το δέρμα σου καλά ενυδατωμένο. Και όταν μιλάμε για ενυδάτωση, δεν εννοούμε μόνο τη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων, αλλά και τη λήψη επαρκής ποσότητας υγρών.
  6. Δοκίμασε τη φωτοθεραπεία κατ' οίκον σε καθημερινή βάση. Διατήρησε την απώλεια κολλαγόνου με σύμμαχο τις μάσκες προσώπου LED, τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιείς από την άνεση του σπιτιού σου. Ακόμη και 10 λεπτά την ημέρα χρήσης μπορεί να ωφελήσουν το δέρμα σου.
  7. Απόφυγε την κατανάλωση αλκοόλ αλλά και το κάπνισμα. Και αυτό γιατί και τα δύο, στην πραγματικότητα, αλλοιώνουν τις ίνες κολλαγόνου, προάγουν την κατακράτηση υγρών και εμποδίζουν την οξυγόνωση και τη “τροφή” των κυττάρων.