Αυτά είναι τα 5 καλύτερα primer προσώπου για την ώριμη επιδερμίδα μετά τα 40!

Δες τις πολύτιμες συνθέσεις τους αλλά & πόσο κοστίζουν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

H επιδερμίδα μετά τα 40 χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της με αποτέλεσμα ακόμη και με το κατάλληλο μακιγιάζ να δείχνει θαμπή, χωρίς ίχνος ζωντάνιας και λάμψης. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο τα primers είναι απολύτως απαραίτητα για να προετοιμάσουν σωστά το δέρμα προκειμένου να υποδεχθεί την κρέμα αλλά και το μακιγιάζ, που θα υιοθετήσεις αναδεικνύοντάς το. Τι πρέπει όμως να προσέξεις όταν επιλέγεις ένα primer για την ώριμη επιδερμίδα; (δες και τον ορό προσώπου με υαλουρονικό οξύ που κοστίζει 11 ευρώ & είναι best seller στην κατηγορία του)

Το σημαντικό κατά την επιλογή ενός primer για την ώριμη επιδερμίδα είναι η σύνθεσή του, η οποία πρέπει να είναι αρκετά πλούσια προκειμένου να διατηρήσει την επιδερμίδα καλά ενυδατωμένη και σφριγηλή. Γι' αυτό το λόγο αναζήτησε στις συνθέσεις με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, πεπίδια και ceramides, που χαρίζουν στο δέρμα τις πολύτιμες ιδιότητές τους συγκρατώντας την απαραίτητη υγρασία, ενώ παράλληλα ενεργοποιούν το κολλαγόνο προσφέροντας μια σφριγηλή και ελαστική όψη.

Αυτά είναι τα καλύτερα primer προσώπου για την ώριμη επιδερμίδα μετά τα 40!

Ψάξαμε και βρήκαμε 5 πλούσιες συνθέσεις primer, που είναι ιδανικές για το δέρμα μετά την ηλικία των 40 καθώς προσφέρουν ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα, ενώ αποτελούν και τον τέλειο καμβά για το μακιγιάζ σου διατηρώντας το αναλλοίωτο για ώρες.

skincare_mirror
Unsplash

Mini Vitamin Enriched Face Base, Bobbi Brown, €27

Ένα best seller προϊόν, που συνδυάζει τις ιδιότητες του primer και μιας ενυδατικής κρέμας προετοιμάζοντας τέλεια την επιδερμίδα σου πριν την εφαρμογή του foundation. Η μοναδική του σύνθεση με shea butter προσφέρει άμεσα πλούσια ενυδάτωση στο πρόσωπό σου μέσα από μια απαλή και λεία όψη χωρίς ίχνη λιπαρότητας.

bobbibrown_primer

Synchro Skin Soft Blurring Primer, Shiseido, €54

Η ανάλαφρη σύνθεσή του, που έχει ως βάση το νερό, είναι ιδανική για κάθε τόνο επιδερμίδας. Σημείωσε ότι η τεχνολογία που διαθέτει διαχέει το φως, βελτιώνει την όψη των πόρων, μειώνει τις γυαλάδες και απαλαίνει τις ατέλειες.

shiseido_primer

La Base, Pro Perfecting Makeup Primer, Lancôme, €61,60

Η oil free φόρμουλά του χαρίζει μια λεία και λαμπερή όψη, ενώ ακόμη παρατείνει τη διάρκεια του makeup διατηρώντας το αναλλοίωτο για ώρες.

lancome_primer

Parure Gold 24K Radiance Booster Perfection Primer 24H Hydration, Guerlain, €85,74

Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, το συγκεκριμένο primer διορθώνει τις ατέλειες χαρίζοντας μια λεία και απαλή όψη, ενώ δημιουργεί και τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ σου.

guerlain_primer

Ιnstant Smooth Perfecting Touch, Clarins, €30,64

Το μυστικό για τέλειο δέρμα χωρίς ατέλειες. Η σύνθεσή του προσφέρει λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα, ενώ ακόμη «γεμίζει» τις γραμμές και καμουφλάρει τους διεσταλμένους πόρους.

clarins_primer