Ντεμακιγιάζ: Αυτά είναι τα 7 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για ένα καθαρό πρόσωπο χωρίς ερεθισμούς!

Μήπως κάποιο από αυτά το κάνεις και εσύ;

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Παρότι το ντεμακιγιάζ είναι γενικά μια εύκολη διαδικασία πολύ συχνά μπορεί να κάνεις κάποια βασικά λάθη, τα οποία ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν την επιδερμίδα, δημιουργώντας αρκετές φορές ανεπιθύμητους ερεθισμούς ή και κοκκινίλες.(δες και τις 5 καλύτερες & πιο οικονομικές κρέμες με βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 30)

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που καλό θα ήταν να αποφεύγεις κατά τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ προκειμένου να αφαιρέσεις αποτελεσματικά όλα τα υπολείμματα του μακιγιάζ αλλά και τους ρύπους από την επιδερμίδα, χωρίς ίχνος ερεθισμού.

6+1 συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

  1. Χρησιμοποιείς δραστικά προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, που δεν ταιριάζουν καθόλου στον τύπο της επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ευαισθησίες.
  2. Τρίβεις συνεχώς το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Με αυτόν τρόπο, όπως άλλωστε λένε και οι ειδικοί, ενδέχεται να σχηματιστούν πρόωρες ρυτίδες, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

    cleanse_face
    Unsplash
  3. Δεν αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ σου. Το να παραλείπεις το ντεμακιγιάζ από περιοχές όπως: ψηλά στους κροτάφους, στο πηγούνι ή και στα βλέφαρα μπορεί να φράξει τους πόρους στο δέρμα σου και να αποκτήσεις σημάδια ακμής.
  4. Αμελείς το double cleansing. Το έντονο και αδιάβροχο μακιγιάζ δεν αφαιρείται πάντα τόσο εύκολα. Γι' αυτό και ο διπλός καθαρισμός (double cleansing) με ένα νερό καθαρισμού και ένα τζελ στην συνέχεια είναι ιδανικός για να αφαιρέσει αποτελεσματικά όλα τα υπολείμματα του μακιγιάζ από την επιδερμίδα σου.
  5. Δεν απολυμαίνεις σωστά τα χέρια σου. Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία καλό θα ήταν να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου με χλιαρό νερό και σαπούνι. Έτσι θα αποφύγεις τη μεταφορά κάποιων μικροβίων που ενδεχομένως να υπάρχουν πάνω στα χέρια σου.
  6. Δεν χρησιμοποιείς καθαρές πετσέτες για να σκουπίσεις το πρόσωπό σου μετά το ντεμακιγιάζ. Είναι από τα πιο σημαντικά λάθη καθώς μια επαναχρησιμοποιούμενη πετσέτα μπορεί να μεταφέρει μικρόβια και βακτήρια στο δέρμα σου.
  7. Αμελείς τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής των ματιών και των χειλιών. Αυτό από μόνο του μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητους ερεθισμούς στις επίμαχες περιοχές που είναι και πιο ευαίσθητες από τη φύση τους.