Όμορφη μετά τα 40: Αυτά πρέπει να προσέξεις όταν μπεις στα πρώτα άντα για να δείχνει σαν 30άρα!

Δες τις συμβουλές που θα σε «σώσουν»

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τα 40 είναι μια κομβική δεκαετία για τη ζωή αλλά και για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και το σώμα σου. Και αυτό γιατί το πέρασμα του χρόνου αποτυπώνεται ολοένα και πιο έντονα στο πρόσωπό σου, και όχι μόνο. (δες και 5 skincare προϊόντα που έχει ανάγκη η ώριμη επιδερμίδα μετά τα 40)

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ενεργοποιηθείς και να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου μέσα από συγκεκριμένα βήματα που θα σε ανανεώσουν και θα σε κάνουν να δείχνουν εμφανώς νεότερη. Πάρε μια μικρή γεύση...

Αυτά πρέπει να προσέξεις μετά να 40 για να δείχνεις σαν 30άρα

  • Το σημαντικό σε αυτήν την δεκαετία είναι το πρόσωπό σου να βγάζει μια φυσική λάμψη. Για να το πετύχεις αυτό χρησιμοποίησε ανάλαφρα makeup με στοιχεία λάμψης, που χάρη στην υφή τους δεν θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου, ενώ ακόμη θα τη φωτίσουν με φυσικό τρόπο.
  • Φρόντισε σωστά το πρόσωπό σου. Το μυστικό για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες κρύβεται στην περίποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα. Επίλεξε λοιπόν κρέμες προσώπου με δραστικά συστατικά, όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη κ.λπ. ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

γυναίκα φροντίζει την επιδερμίδα της
Unsplash

  • Προσάρμοσε το μακιγιάζ σου ρίχοντας τους τόνους. Επίλεξε φυσικές και γήινες αποχρώσεις για τα βλέφαρα, τα ζυγωματικά και τα χείλη, τα οποία θα αναδείξουν τα φυσικά χαρακτηριστικά σου. Σε κάθε περίπτωση απόφυγε να εφαρμόζεις προϊόντα με έντονες χρωστικές που θα επιβαρύνουν το μακιγιάζ σου και θα σε μεγαλώνουν.
  • Μην αμελείς την περιποίηση των μαλλιών σου. Διατήρησε την υγιή και λαμπερή τους όψη επιλέγοντας προϊόντα φροντίδας με ενυδατικά συστατικά που θα κλειδώσουν την υγρασία στην τρίχα.
  • Επίλεξε ένα κούρεμα που θα σε κολακεύσει. Ένα μακρύ καρέ ή ένα κούρεμα με αρκετά φιλιαρίσματα μπορεί να σε ανανεώσει. Σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου τον κομμωτή σου, ο οποίος θα σου προτείνει το κατάλληλο κούρεμα για εσένα σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου.
  • Ακολούθησε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και πρόσθεσε στη ζωή σου την άσκηση. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατηθείς όμορφη και υγιής εκ των έσω.
  • Άλλαξε άρωμα. Προτίμησε μια νέα αρωματική σύνθεση με φρέσκιες νότες που θα ταιριάζει στο στιλ σου και θα σε ανανεώσει.