Εμμηνόπαυση: Τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς για νεανική & λαμπερή επιδερμίδα!

Έτσι θα περιποιηθείς το ώριμο δέρμα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η εμμηνόπαυση παρότι αποτελεί μια φυσιολογική φάση στη ζωή μιας γυναίκας, παράλληλα σηματοδοτεί και αρκετές αλλαγές τόσο για τον οργανισμό όσο και για την επιδερμίδα. Η έντονη ξηρότητα, οι έντονες ρυτίδες, η τάση για την εμφάνιση κηλίδων και πανάδων αλλά και η θαμπή όψη είναι μερικά μόνο από τα σημάδια που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους όταν η περίοδος της εμμηνόπαυσης ή ακόμη και της προ-εμμηνόπαυσης ξεκινά.

Γι' αυτό και η φροντίδα της επιδερμίδας πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά την εμμηνόπαυση είναι σημαντική για να τη διατηρήσεις μια υγιή και λαμπερή που σφύζει από ζωντάνια. Δες και μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις. (δες και όλα όσα πρέπει να προσέξεις όταν μπεις στα πρώτα άντα για να δείχνει σαν 30άρα)

Skincare tips για όμορφη & λαμπερή επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση

  • Επίλεξε ήπια καθαριστικά προσώπου που δεν αφαιρούν και δεν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι συστηματικός για να απομακρύνεις τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ από την επιδερμίδα.
  • Μην αμελείς την εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, που αυτήν την περίοδο την έχει τόσο ανάγκη. Προτίμησε ενυδατικές κρέμες με υαλουρονικό οξύ που θρέφουν σε βάθος το δέρμα, ενώ ακόμη μειώνουν τις ρυτίδες.

ώριμη γυναίκα φροντίζει την επιδερμίδα της
Unsplash

  • Εάν η επιδερμίδα σου είναι πολύ ξηρή και αφυδατωμένη προτίμησε καταπραϋντικές κρέμες με έλαιο από άγριο τριαντάφυλλο, που θα μειώσουν τυχόν ερεθισμούς προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα σου.
  • Εμπλούτισε την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου με εξειδικευμένα σέρουμ με βιταμίνη C, που αντιμετωπίζουν τα σημάδια του χρόνου, ενώ ακόμη προσφέρουν λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα σου.
  • Χρησιμοποίησε σε καθημερινή βάση μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου, οπότε και η προστασία από τις ακτίνες του ήλιου είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.
  • Φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Άλλωστε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει και στην υγεία της επιδερμίδας.
  • Απόφυγε το κάπνισμα και περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ. Και τα δυο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία της επιδερμίδας σου ενώ η αποφυγή τους συμβάλλει στη διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης.