Glass Skin: Aυτό είναι το μυστικό για να υιοθετήσεις την hot Κ-Beauty skincare τάση με λίγες κινήσεις!

Έτσι θα αποκτήσεις μια επιδερμίδα που μοιάζει σαν γυαλί!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το πολυπόθητο «Glass Skin» ή με άλλα λόγια η υγιής, λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα που μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένη από γυαλί είναι ένα hot skincare trend, που έχει τις ρίζες του στο K-Beauty (Korean Beauty), ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε κάθε ηλικία.

Και αυτό γιατί χαρίζει μια φυσική και λαμπερή όψη που σφύζει από ζωντάνια και δείχνει λαμπερή και φωτεινή, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιήσεις ίχνος μακιγιάζ. Για να υιοθετήσεις αυτήν την καυτή τάση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. (δες και για το ντεμακιγιάζ, τα 7 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για ένα καθαρό πρόσωπο χωρίς ερεθισμούς)

Glass Skin: Έτσι θα υιοθετήσεις το hot skincare Κ-beauty trend σε λίγα βήματα

  • Mην αμελείς τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας σου πρωί κα βράδυ. Ιδανικά μπορείς να υιοθετήσεις και το double cleansing, δηλαδή τον διπλό καθαρισμό με δυο διαφορετικά προϊόντα, που θα χαρίσουν ακόμη καλύτερο καθαρισμό στο δέρμα σου. Σε κάθε περίπτωση επίλεξε προϊόντα που ταιριάζουν απόλυτα στον τύπο της επιδερμίδας σου προκειμένου να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή κοκκινίλες.

κορίτσι με glass skin
Unsplash

  • Προτίμησε ενυδατικά προϊόντα με βασικό συστατικό το υαλουρονικό οξύ που θα χαρίσει θρέψη και ενυδάτωση στο πρόσωπό σου, ενισχύοντας τα επίπεδα της υγρασίας στο δέρμα σου.
  • Εμπλούτισε την ιεροτελεστία φροντίδας σου με ένα εξειδικευμένο ορό προσώπου με βιταμίνη C, που χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση θα καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες προσφέροντας μια ανανεωμένη όψη.
  • Μια με δυο φορές την εβδομάδα κάνε μια ήπια απολέπιση στην επιδερμίδα σου, η οποία θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα ενισχύσει τη λάμψη στο πρόσωπό σου.
  • Θωράκισε την επιδερμίδα σου από τις ακτίνες του ήλιου με τη βοήθεια ενός αντηλιακού προσώπου με υψηλό δείκτη SPF. Έτσι, θα την προστατέψεις από την πρόωρη γήρανση, ενώ ακόμη θα αποτρέψεις και τυχόν αφυδάτωση.
  • Προσπάθησε να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από ωφέλιμες διατροφικές επιλογές, αρκετό ποιοτικό ύπνο και συστηματική άσκηση, τα οποία συνδυαστικά θα ενισχύσουν φυσικά τη λάμψη της επιδερμίδας σου.