Λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 40- Δες τι πρέπει να κάνεις & τι να αποφύγεις για να την αποκτήσεις!

Με αυτά τα dos & don'ts θα δεις διαφορά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η φροντίδα της επιδερμίδας, ειδικά μετά τα 40, είναι πολύ σημαντική τόσο για να διατηρήσεις τη λάμψη και τη ζωντάνια της όσο και για να κρατήσεις την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη! (δες και τις καλύτερες & πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου για νεανική επιδερμίδα μετά τα 40)

Τι πρέπει όμως να κάνεις για να την αποκτήσεις και να τη διατηρήσεις; Μερικά απλά αλλά εύκολα tips αρκούν για να δώσουν στο δέρμα σου μια υγιή και λαμπερή όψη. Δες λοιπόν τι πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά και τι δεν πρέπει να κάνεις με τίποτα!

Τα dos & don'ts για μια λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 40 - Δες τι να κάνεις & τι να αποφύγεις

  • Απόφυγε να ακολουθείς την ίδια ρουτίνα ομορφιάς πρωί και βράδυ. Και αυτό γιατί μετά τα 40 η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από εντατική θρέψη με αποτέλεσμα η βραδινή ιεροτελεστία φροντίδας να είναι πολύ σημαντική για την αναδόμησή της. Εμπλούτισε λοιπόν την νυχτερινή σου περιποίηση με προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και ceramides, που θα σου χαρίσουν ένα ανανεωμένο και αναζωογονημένο πρόσωπο το πρωί που θα ξυπνήσεις.

γυναίκα φροντίζει την επιδερμίδα της
Unsplash

  • Πες ναι στο double cleansing, το διπλό δηλαδή καθαρισμό της επιδερμίδας σου, ο οποίος και θα αφαιρέσει τα υπολείμματα του μακιγιάζ από το δέρμα σου και θα το καθαρίσει σε βάθος για να υποδεχθεί καλύτερη την κρέμα σου στη συνέχεια. Βασικός κανόνας για την επιλογή των κατάλληλων καθαριστικών είναι να έχουν ήπιες συνθέσεις που θα είναι φιλικές με το δέρμα και δεν θα το αφυδατώσουν.
  • Μην αμελείς τη φροντίδα του λαιμού και του ντεκολτέ. Μετά τα πρώτα άντα το δέρμα σου χάνει την ελαστικότητά του και αυτό είναι ορατό εκτός από το πρόσωπό σου και στις παραπάνω περιοχές, τις οποίες πρέπει να φροντίζεις εξίσου. Επένδυσε λοιπόν σε μια εξειδικευμένη κρέμα για το λαιμό και το ντεκολτέ, που θα κρατήσει τις επίμαχες περιοχές σφριγηλές χωρίς ίχνος χαλαρότητας.
  • Η αντηλιακή προστασία με υψηλό SPF είναι το must για ένα καλοφροντισμένο δέρμα μετά τα 40. Μην ξεχνάς ότι οι ακτίνες του ήλιου είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας οπότε καλό είναι όσο εκτίθεσαι στον ήλιο-και όχι μόνο- να είσαι καλά προστατευμένη.
  • Η υγιεινή διατροφή όπως και η συστηματική άσκηση είναι κλειδί για μια λαμπερή όψη. Βάλε λοιπόν στο καθημερινό σου διατροφολόγιο τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως: φρούτα, λαχανικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που θα βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας σου.
  • Επίλεξε μια μη-επεμβατική θεραπεία προσώπου που θα σου συστήσει ο δερματολόγος σου ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.