Σπυράκια στο πρόσωπο: Με αυτά τα κόλπα θα τα εξαφανίσεις ανέξοδα και με τον πιο φυσικό τρόπο!

Ανακάλυψε τις σπιτικές συνταγές ομορφιάς που θα σε σώσουν!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Ποιος είπε ότι για να αντιμετωπίσεις τις ατέλειες στο πρόσωπο χρειάζεσαι μια περιουσία; Και αυτό γιατί μπορείς να το κάνεις χωρίς να ξοδευτείς μέσα από φυσικές και σπιτικές συνταγές ομορφιάς με εύκολα και απλά υλικά που υπάρχουν σίγουρα στην κουζίνα σου. (δες και τα πιο εύκολα skincare tips για να υποδεχθείς την άνοιξη πιο ανανεωμένη από ποτέ)

Εμείς ανακαλύψαμε 4 έξυπνους και φυσικούς τρόπους για να πεις αντίο σε σπυράκια και ατέλειες, χωρίς ωστόσο να προσπαθήσεις πολύ Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τη δύναμη της φύσης και των πολύτιμων και ευεργετικών συστατικών της, που προσφέρουν απλόχερα τις ιδιότητές τους στην επιδερμίδα σου.

Με αυτά τα κόλπα θα απαλλαγείς από τα σπυράκια στο πρόσωπο με φυσικό τρόπο

Βρήκαμε τις καλύτερες σπιτικές συνταγές με εύκολα υλικά που έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εξαφανίσεις τις ατέλειες από την επιδερμίδα σου.

γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα
Unsplash

Φροντίδα με μέλι

Το μέλι αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντιβακτηριδιακά συστατικά της φύσης που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα σε συνταγές ομορφιάς. Ακόμη μια από τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι η γρήγορη επούλωση από τα σημάδια που μπορεί να αφήσουν τα σπυράκια στην επιδερμίδα σου.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα από λίγο μέλι πάνω σε μια μπατονέτα και εφάρμοσε τοπικά πάνω στο σπυράκι, κατά προτίμηση το βράδυ. Άφησέ το να δράσει ενώ εσύ κοιμάσαι και το πρωί ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Με τη δύναμη του πάγου

Ο πάγος μπορεί να τονώσει το δέρμα σου και να μειώσει αισθητά τους διεσταλμένους πόρους. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανίσεις τυχόν ατέλειες και θα αποκτήσεις μια λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα. Μην ξεχνάς ότι η παγοθεραπεία αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας μια αποτελεσματική μέθοδο για να αντιμετωπίσεις τα σημάδια της ακμής.

Δοκίμασέ το

Πάρε μερικά παγάκια και τοποθέτησέ τα μέσα σε μια λεπτή βαμβακερή πετσέτα. Στη συνέχεια ακούμπησε την πετσέτα στα επίμαχα σημεία για λίγα λεπτά και αμέσως θα δεις διαφορά μέσα από μια σφριγηλή όψη.

Μαγειρική σόδα, η ευεργετική

Χάρη στις ευεργετικές της ιδιότητες δρα αποτελεσματικά ενάντια στα σημάδια της ακμής κάνοντας παράλληλα μια ήπια απολέπιση. Εάν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να αποφύγεις τη χρήση της.

Πώς να την εφαρμόσεις

Αναμείξτε μία κ.γ, μαγειρικής σόδας με δύο κ.γ νερό και στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα τοπικά πάνω στις ατέλειες.

Λεμόνι κατά της λιπαρότητας

Ο χυμός λεμονιού είναι ιδανικός για τα λιπαρά δέρματα με διεσταλμένους πόρους. Και αυτό γιατί διαθέτει στυπτικές ιδιότητες, ενώ ρυθμίζει τη λιπαρότητα και συσφίγγει τους πόρους χαρίζοντας μια φωτεινή όψη. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι έχει και αντι-μικροβιακές ιδιότητες που απολυμαίνουν τα σπυράκια, προλαμβάνοντας την εμφάνισή τους.

Η σωστή χρήση του

Καθάρισε καλά το δέρμα σου και μετά βύθισε μια μπατονέτα σε λίγο χυμό λεμονιού. Μετά πέρασέ την από τις ατέλειες για λίγα λεπτά προκειμένου να δράσει.