Αυτά είναι τα καλύτερα & πιο αποτελεσματικά skincare tips για όμορφη & λαμπερή επιδερμίδα- Τα συνιστούν και οι δερματολόγοι!

Δες πώς να αποκτήσεις & να διατηρήσεις το δέρμα σου φρέσκο και νεανικό!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το πιο σημαντικό στη φροντίδα της επιδερμίδας, σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι να κατανοήσεις τον τύπο της. 'Ετσι, μια ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί μετά από τη χρήση κάποιου προϊόντος μπορεί να παρουσιάζει έντονο αίσθημα καύσου, η ξηρή να σε φαγουρίζει, η λιπαρή να εμφανίζει γυαλάδες και λιπαρότητα, ενώ συνήθως η κανονική δεν δημιουργεί ερεθισμούς και είναι ανθεκτική σχεδόν σε ό,τι και εάν εφαρμόζεις.

Αφού λοιπόν βρεις τον τύπο της επιδερμίδας σου φρόντισε να τηρήσεις τα παρακάτω κατά γράμμα προκειμένου να τη διατηρήσεις όμορφη και λαμπερή χειμώνα-καλοκαίρι! Με αυτόν τρόπο, όπως λένε χαρακτηριστικά και οι δερματολόγοι, θα την προστατέψεις από την πρόωρη γήρανση και θα τη διατηρήσεις φρέσκια, νεανική και λαμπερή. (δες και 8 εύκολα skincare tips για να υποδεχθείς την άνοιξη πιο ανανεωμένη από ποτέ)

Δες τα καλύτερα & πιο αποτελεσματικά skincare tips από δερματολόγους για όμορφη & λαμπερή επιδερμίδα!

  • Χρησιμοποίησε αντηλιακό σε καθημερινή βάση χωρίς να αμελείς τη συχνή εφαρμογή του, όσο είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο. Για την καλύτερη προστασία της επιδερμίδας σου προτίμησε ένα με SPF30+, το οποίο θωρακίζει από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.

γυναίκα ψεκάζει το πρόσωπό της με σπρέι
Unsplash

  • Aπόφυγε το solarium. Όπως ακριβώς η ηλιακή ακτινοβολία έτσι και το solarium εκπέμπει επικίνδυνες UV ακτίνες για το δέρμα σου που μπορεί να δημιουργήσουν ακόμη μελάνωμα (καρκίνο του δέρματος). Εναλλακτικά, εάν θέλεις να αποκτήσεις μια ηλιοκαμένη όψη δοκίμασε προϊόντα self tan που θα σου δώσουν αυτό το υπέροχο μπρονζέ τελείωμα χωρίς να επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου.
  • Απλοποίησε τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ακολούθησε τη φιλοσοφία του «Less is more» στην καθημερινή σου φροντίδα χρησιμοποιώντας πρωί και βράδυ ένα απαλό καθαριστικό, την αγαπημένη σου κρέμα και ένα αντηλιακό προσώπου.
  • Επίλεξε φόρμουλες και συνθέσεις προϊόντων που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου. Με αυτόν τον τρόπο θα την περιποιηθείς σωστά αποφεύγοντας τυχόν ερεθισμούς ή περιττή λιπαρότητα.
  • Μην αμελείς τη φροντίδα των χειλιών σου. Επένδυσε σε ένα lip balm ή κραγιόν με ενσωματωμένο SPF που είναι ιδανικό όταν εκτίθεσαι στις ακτίνες του ήλιου. Στην περίπτωση που τα χείλη σου είναι ξηρά και αφυδατωμένα προτίμησε πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις σε κραγιόν και lp balm.
  • Μην ακουμπάς το πρόσωπό σου με τα χέρια σου. Και αυτό γιατί έτσι μπορεί να μεταφέρεις ανεπιθύμητα μικρόβια και να δημιουργήσεις ερεθισμούς και φλεγμονές στην επιδερμίδα σου.