Με αυτούς τους 6 τρόπους θα φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου μετά τα 40!

Έτσι θα δείχνεις πιο νεανική και φρέσκια

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ποιος είπε ότι πρέπει να δείχνουμε όσο χρονών είμαστε; Με τις εξελίξεις στον πλανήτη της κοσμητολογίας να μας ξεπερνούν πλέον η ηλικία των 40 είναι τα νέα 20! Σύμμαχοί μας σε αυτό είναι οι προηγμένες φόρμουλες σε προϊόντα φροντίδας, τα οποία πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά αφήνοντας την επιδερμίδα μας πιο νεανική και λαμπερή από ποτέ.

Εκτός όμως τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης υπάρχουν και κάποια έξυπνα τρικ που εάν τα ακολουθήσεις ευλαβικά και σε συστηματική βάση θα διατηρήσεις το δέρμα σου φρέσκο και νεανικό χωρίς να καταφύγεις σε αισθητικές επεμβάσεις. (δες και για το πυρίτιο, το φυσικό αντιγηραντικό συστατικό για υγιή επιδερμίδα, δυνατά μαλλιά & γερά νύχια)

Mε αυτούς τους 6 τρόπους θα φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα μετά τα 40

  • Δώσε βάση στο σωστό καθαρισμό του προσώπου σου απομακρύνοντας υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους. Επίλεξε ένα καθαριστικό προϊόν, το οποίο θα έχει και απολεπιστική δράση προκειμένου να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας ούτως ώστε να μην φράξουν οι πόροι.

    γυναίκα εφαρμόζει μάσκα προσώπυο
    Pexels


  • Η ενυδάτωση είναι το κλειδί της σωστής φροντίδας σε κάθε ηλικία. Προτίμησε μια ενυδατική κρέμα με SPF, την οποία θα εφαρμόζεις το πρωί σε καθαρό πρόσωπο για σωστή θρέψη και προστασία από τις ακτίνες UVA, UVB.
  • Εμπλούτισε τη ρουτίνα ομορφιάς σου με ένα ενισχυμένο σέρουμ προσώπου. Προτίμησε μια σύνθεση με βιταμίνη C και νιασιναμίδη και εφάρμοσέ τη πρωί και βράδυ σε καθαρό πρόσωπο.
  • Η νυχτερινή φροντίδα αποτελεί τη βασική προτεραιότητά σου σε αυτή τη δεκαετία. Και αυτό γιατί το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της νύχτας επανορθώνεται. Έτσι, όσο καλύτερα το περιποιείσαι πριν κοιμηθείς τόσο το καλύτερο για την επιδερμίδα σου το πρωί που θα ξυπνήσεις.
  • Μην αμελείς τη φροντίδα των ματιών σου. Ένα ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα πάντα δείχνει και πιο νεανικό το πρόσωπό σου. Γι' αυτό επίλεξε μια κρέμα ματιών που μειώνει αισθητά λεπτές γραμμές, ρυτίδες αλλά και μαύρους κύκλους γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών σου. Όσο για την εφαρμογή της... άπλωσέ την με απαλές ταμποναριστές κινήσεις ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία των ματιών προς την εξωτερική. Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσεις τη μικροκυκλοφορία της επίμαχης περιοχής, που θα δείχνει πιο τονωμένη.
  • Ακολουθώντας την παραπάνω τελετουργία φροντίδας- σε συστηματική βάση- το σίγουρο είναι ότι θα διατηρήσεις το δέρμα σου φρέσκο και νεανικό σβήνοντας αρκετά χρόνια από την επιδερμίδα σου.