Αποτρίχωση στο σπίτι: Με αυτά τα κόλπα θα αποφύγεις τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς & θα αποκτήσεις λείο & απαλό δέρμα!

Με αυτές τις τεχνικές θα πεις αντίο στις κοκκινίλες

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Με τον καιρό να ανοίγει και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σιγά-σιγά η σκέψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας είναι ολοένα και πιο έντονη στο μυαλό κάθε γυναίκας, αυτή την εποχή. Έτσι, ψάχνοντας για την ιδανική μέθοδο αποτρίχωσης για το σώμα: ξυραφάκι, κερί, αποτριχωτική κρέμα ή κερί, η έμφαση πρέπει να δίνεται στο πώς θα γίνει πιο ανώδυνη και φυσικά με τους λιγότερους ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Σε αυτό θα σε βοηθήσουν ορισμένες τεχνικές που εάν τις ακολουθήσεις θα αποφύγεις τις ευαισθησίες κάνοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία εντελώς ανώδυνη μέσα από ένα λείο και απαλό δέρμα. Ας δούμε μερικές από αυτές. (δες και έναν οδηγός για ολοκληρωμένη φροντίδα σε πρόσωπο & σώμα)

Αποτρίχωση στο σπίτι: Με αυτά τα κόλπα θα αποφύγεις τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς & θα αποκτήσεις λείο & απαλό δέρμα!

  • Προετοίμασε σωστά το δέρμα σου. Πριν από την αποτρίχωση είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τη σωστή προετοιμασία του. Έτσι, φρόντισε να κάνεις ένα ζεστό ντους ή να τοποθετήσεις μια ζεστή πετσέτα στις επίμαχες περιοχές που θα αποτριχώσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν οι πόροι στο δέρμα και θα μαλακώσουν οι τρίχες διευκολύνοντας τη διαδικασία.

    όμορφα πόδια γυναίκας
    Shutterstock
  • Επίλεξε τα κατάλληλα αποτριχωτικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Εάν για παράδειγμα έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα που κοκκινίζει με το παραμικρό προτίμησε αποτριχωτικές φόρμουλες- στην περίπτωση που χρησιμοποιείς κρέμες ή κεριά- με καταπραϋντικά συστατικά όπως: αλόη ή εκχύλισμα καλέντουλας, που μπορούν να μειώσουν τους ερεθισμούς.
  • Απόφυγε την αποτρίχωση σε σημεία που είναι ήδη ερεθισμένα ή υπάρχει κάποιο τραύμα ή ουλή γιατί θα τα ταλαιπωρήσει περισσότερο.
  • Περιόρισε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, πριν από την διαδικασία γιατί θα κάνει την επιδερμίδα σου πιο ευαίσθητη και επιρρεπή στον πόνο.
  • Σωστή φροντίδα μετά... Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία της αποτρίχωσης, εφάρμοσε ένα αντιφλεγμονώδες και καταπραϋντικό προϊόν -τύπου λοσιόν ή κρέμα σώματος- για να μειώσεις τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες.
  • Προτίμησε να φορέσεις- μετά την αποτρίχωση- βαμβακερά και ριχτά ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η τριβή με το δέρμα και μαζί με αυτήν και οι ανεπιθύμητοι ερεθισμοί.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μπορείς να αποτριχώσεις το σώμα σου επιλέγοντας την αγαπημένη σου μέθοδο και να αποκτήσεις λείο και απαλό δέρμα χωρίς να ανησυχείς για κοκκινίλες και ευαισθησίες.