Σέρουμ ματιών: Πότε & πώς εφαρμόζεται για να έχεις πάντα ένα νεανικό & ξεκούραστο βλέμμα;

Δες τη σωστή χρήση του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ο ορός ματιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος, που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου στην επίμαχη περιοχή. Έχει ελαφριά υφή, απορροφάται εύκολα, ενώ χάρη στις υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών ενεργών συστατικών, που περιέχει στη σύνθεσή του, αντιμετωπίζει πολλά και πολλαπλά προβλήματα, όπως: σημάδια του χρόνου, μαύρους κύκλους, σακούλες, οιδήματα κ.λπ. γύρω και κάτω από τα μάτια.

Ωστόσο, η σωστή εφαρμογή του είναι είναι αυτή που θα σου χαρίσει ένα φρέσκο, φωτεινό και νεανικό βλέμμα απαλλαγμένο από ατέλειες. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για το πώς να το εφαρμόζεις σωστά αλλά και τι να αποφεύγεις κατά τη χρήση του. (δες και γιατί το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά & την επιδερμίδα και την κάνει να δείχνει πιο γερασμένη & ταλαιπωρημένη)

Σέρουμ ματιών: Πότε & πώς εφαρμόζεται για να έχεις πάντα ένα νεανικό & ξεκούραστο βλέμμα;

  • Πριν από την εφαρμογή του ορού, βεβαιώσου ότι έχεις καθαρίσει προσεκτικά την περιοχή γύρω από τα μάτια αφαιρώντας τυχόν ρύπους ή υπολείμματα μακιγιάζ.

    γυναίκα στο μπάνιο εφαρμόζει serum ματιών
    Shutterstock
  • Χρησιμοποίησε τη σωστή ποσότητα. Μια μικρή ποσότητα ορού είναι αρκετή για να καλύψει την περιοχή γύρω από τα μάτια. Στην αντίθετη περίπτωση αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική λιπαρότητα.
  • Εφάρμοσέ τον απαλά με τα δάχτυλα ή με ένα πινέλο. Χρησιμοποίησε τον αντίχειρά σου ή ένα απαλό πινέλο μακιγιάζ για να απλώσεις τον ορό με απαλές, κυκλικές κινήσεις γύρω από το μάτια.
  • Ξεκίνησε την εφαρμογή από την εσωτερική γωνία των ματιών με φορά προς τα έξω. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει να απλωθεί ο ορός ομοιόμορφα.
  • Κατά την εφαρμογή, απόφυγε την τριβή του δέρματος γύρω από τα μάτια, που μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς ή φλεγμονές.
  • Δώστε στον ορό λίγο χρόνο να απορροφηθεί πλήρως πριν συνεχίσεις με την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης ή το μακιγιάζ. Αυτό θα επιτρέψει στα δραστικά συστατικά του να στοχεύσουν πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα σου.
  • Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εφάρμοσε τον ορό ματιών πρωί και βράδυ στην καθημερινή σου περιποίηση. Η συστηματική χρήση του συμβάλει αποτελεσματικά σε ένα ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα.