Βρήκαμε τα 6 καλύτερα αντηλιακά προσώπου με υψηλό SPF που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου την άνοιξη!

Γιατί η αντηλιακή προστασία είναι must-have και αυτήν την εποχή

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

H αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι απαραίτητη χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ συστήνεται από τους ειδικούς ακόμη και σε μέρες που έχει συννεφιά. Και αυτό γιατί θα θωρακίσει την επιδερμίδα σου από τον ήλιο και θα την προστατέψει από την προώρη γήρανση. Έτσι, το πρόσωπό σου θα διατηρήσει τη νεανικότητα και τη φρεσκάδα του!

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές συνθέσεις αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF50) που θα προστατέψουν το πρόσωπό σου από τις ακτίνες UVA & UVB στην πόλη, και όχι μόνο, ενώ δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από το νεσεσέρ σου αυτήν την εποχή. (δες και τις 5 καλύτερες & πιο οικονομικές αντηλιακές πούδρες προσώπου με χρώμα - Κοστίζουν κάτω από 25 ευρώ)

Βρήκαμε τα 6 καλύτερα αντηλιακά προσώπου με υψηλό SPF που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου την άνοιξη!

Αυτές είναι oι 5+1 must-have αντηλιακές συνθέσεις με δείκτη προστασίας SPF50, που θα σε συνοδέψουν στις ανοιξιάτικες βόλτες σου. Εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

Αντηλιακό σπρέι προσώπου, Sunscreen On the Move SPF50, Frezyderm (στα Φαρμακεία)

Διαθέτει τεχνολογία Super Fine Mist υψηλής προστασίας και τεχνολογία On the Move για γρήγορη εφαρμογή, ακόμα και εν κινήσει, ενώ χάρη στην αποκλειστική καινοτομία Hydro Cosmetic Technology προσφέρει ορατή βελτίωση των ρυτίδων μέσα από μια ματ όψη.


αντηλιακό προσώπου frezyderm

Αντηλιακή κρέμα προσώπου, Luxurious Sun Care Face Cream SPF50, InterMed (στα Φαρμακεία από την InterMed)

Πρόκειται για μια αντηλιακή κρέμα προσώπου ευρέος φάσματος και υψηλής προστασίας με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε και ειδικό συνδυασμό UV Φίλτρων που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, ενυδατώνει σε βάθος και προάγει τη φυσική αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.

αντηλιακό προσώπου InterMed

Διάφανο αντηλιακό τζελ προσώπου, Sun Care Diaphanous Gel SPF30, Panthenol extra (στα Φαρμακεία, medisei.gr)

Είναι ένα διάφανο αντηλιακό τζελ προσώπου με ειδική βελούδινη σύνθεση και επιλεγμένα UV αντηλιακά φίλτρα. Δημιουργεί ένα αόρατο φιλμ υψηλής προστασίας από τις ακτίνες UVA και UVB και βοηθά στην πρόληψη της φωτογήρανσης που μπορεί να προκληθεί από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

αντηλιακό προσώπου panthenol extra

Κρέμα ημέρας για όλους τους τύπους επιδερμίδας, Daily Fluid SPF50, Seventeen

Η λεπτόρρευστη, ανάλαφρη σύνθεσή της ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Παράλληλα προσφέρει υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB, βοηθώντας στην πρόληψη της φωτογήρανσης.

seventeen αντηλιακό προσώπου

Aντηλιακό προσώπου, Eau Thermale Reflexe Solaire SPF50+, Avene (στα Φαρμακεία)

Πρακτικό σε μέγεθος τσέπης, το συγκεκριμένο αντηλιακό είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα. Χαρίζει πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία από τις ακτίνες UVA, UVB και το μπλε φως (HEV), ενώ είναι σχεδιασμένο για την προστασία του προσώπου και του σώματος όλης της οικογένειας και προσαρμόζεται στις πιο έντονες συνθήκες (μεγάλο υψόμετρο, τροπικό κλίμα, υψηλή υγρασία κ.λπ.).

avene αντηλιακό προσώπου

Aντηλιακό προσώπου, Anthelios UVMUNE 400 Oil Control Fluid SPF50+, La Roche Posay (στα Φαρμακεία)

Είναι ένα λεπτόρρευστο αντηλιακό υψηλής προστασίας από τις ultra μακρές UVA ακτίνες, ιδανικό για χρήση σε πρόσωπο & λαιμό και κατάλληλο για το ευαίσθητο λιπαρό δέρμα.

αντηλιακό προσώπου la roche posay

To how to της σωστής εφαρμογής

Η εφαρμογή ενός αντηλιακού προσώπου πρέπει να γίνεται απαραιτήτως 15-30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά προτίμηση 2-3 ώρες. Κατά την εφαρμογή του είναι πολύ σημαντικό να καλύψεις εκτός από το πρόσωπό σου και το λαιμό αλλά και το ντεκολτέ- εάν είναι εκτεθειμένο- προκειμένου να θωρακιστούν καλά. Εκτός όμως από την εφαρμογή του αντηλιακού, η προστασία της επιδερμίδας σου μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου ή πιο ανάλαφρων ρούχων, κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμων.