Ρετινόλη: Τα μυστικά για να εφαρμόσεις σωστά το top αντιγηραντικό συστατικό χωρίς να δημιουργήσεις ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου!

Η σωστή χρήση της είναι το κλειδί για ένα νεανικό δέρμα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Η ρετινόλη αποτελεί ένα από τα πιο δραστικά αντιγηραντικά συστατικά, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σημάδια του χρόνου πάνω στην επιδερμίδα σου χαρίζοντας μια όμορφη και λαμπερή όψη.

Ωστόσο, για όλες όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα, η χρήση της ρετινόλης μπορεί να είναι προβληματική. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος τύπος επιδερμίδας μπορεί να ερεθιστεί πολύ εύκολα. Παρακάτω θα βρεις μερικά εύκολα tips για το πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά προϊόντα με ρετινόλη, ακόμη και αν έχεις ευαίσθητο δέρμα που κοκκινίζει με το παραμικρό. (δες και για το Gua Sha, το δημοφιλές εργαλείο ομορφιάς που χαρίζει εφέ botox στο πρόσωπό σου)

Ρετινόλη: Τα μυστικά για να εφαρμόσεις σωστά το top αντιγηραντικό συστατικό χωρίς να δημιουργήσεις ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου!

  • Ξεκίνησε αργά. Όταν χρησιμοποιείς για πρώτη φορά προϊόντα με ρετινόλη προτίμησε συνθέσεις με χαμηλή συγκέντρωση (π.χ. 0,25% ή 0,5%) και αύξησε σταδιακά τη συχνότητα και τη συγκέντρωση με το χρόνο. Αυτό βοηθά το δέρμα σου να προσαρμοστεί στη ρετινόλη χωρίς να δημιουργούνται ερεθισμοί.
  • Εφάρμοσε πάντα σε καθαρό πρόσωπο. Χρησιμοποίησε το προϊόν ρετινόλης σε καθαρό και στεγνό δέρμα, κατά προτίμηση το βράδυ. Η ρετινόλη μπορεί να καθιστά το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε είναι καλύτερο να την εφαρμόζεις το βράδυ.

    γυναίκα εφαρμόζει κρέμα προσώπου
    Pexels


  • Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό προϊόν μετά από τη χρήση της. Τα προϊόντα με ρετινόλη μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα. Γι' αυτό μετά την εφαρμογή της συμπλήρωσε τη φροντίδα της επιδερμίδας σου με την κατάλληλη ενυδατική κρέμα, που θα τη διατηρήσει σωστά ενυδατωμένη.
  • Πρόσεξε την ηλιακή ακτινοβολία. Μην αμελείς να εφαρμόζεις την αντιηλιακή σου κρέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά αν χρησιμοποιείς προϊόντα με ρετινόλη. Η ρετινόλη μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο, οπότε η προστασία από την UV ακτινοβολία είναι ζωτικής σημασίας.
  • Στην περίπτωση που μετά από τη χρήση η επιδερμίδα σου είναι ξηρή με έντονο ερεθισμό μείωσε τη συχνότητα ή τη συγκέντρωση της ρετινόλης. Επίσης, συζήτησε με ένα δερματολόγο για τις καλύτερες πρακτικές χρήσης της ρετινόλης στην περίπτωση του ευαίσθητου δέρματος.

Με τη σωστή φροντίδα, ακόμη και εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, μπορείς να επωφεληθείς από τις ευεργετικές ιδιότητες της ρετινόλης αποκτώντας ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα, χωρίς τους ερεθισμούς, που μπορεί να προκαλέσει η ρετινόλη αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.