Gua Sha: Το δημοφιλές εργαλείο ομορφιάς που χαρίζει εφέ botox στο πρόσωπό σου!

Κάνει γλυπτική με απόλυτα φυσικό τρόπο!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Εμπνευσμένο από πρακτικές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής το Gua Sha είναι ένα εργαλείο μασάζ για το πρόσωπο και το λαιμό που διεγείρει το δέρμα, βελτιώνει την κυκλοφορία και ανανεώνει το πρόσωπό σου προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει εφέ botox.

Συνήθως είναι φτιαγμένο από νεφρίτη ή ροζ χαλαζία, ενώ είναι πολύ εύκολο στο πλύσιμο γεγονός που το κάνει πολύ υγιεινό για την επιδερμίδα σου. Όσο για την εφαρμογή του... αυτή πρέπει να γίνεται προσεκτικά για να αποφύγεις τις τριβές στο δέρμα σου. (δες και εάν λήγουν τα αντηλιακά και πώς θα καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσεις)

Gua Sha: Το δημοφιλές εργαλείο ομορφιάς που χαρίζει εφέ botox στο πρόσωπό σου!

Το μασάζ προσώπου με το Gua Sha είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το δέρμα καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στη χαλάρωση των μυών, ενώ ακόμη συμβάλλει στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, μειώνει τους μαύρους κύκλους και τα οιδήματα κάτω από τα μάτια, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης: (κρέμες, οροί και boosters) που θα εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου.

Γυναίκα χρησιμοποιεί το εργαλείο Gua Sha
Pexels

Με τη συγκεκριμένη τεχνική αυτο-μασάζ διεγείρεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συσφίγγεται το δέρμα και καταπολεμώνται τα σημάδια χαλάρωσης. Εφαρμόζοντάς την το βράδυ, σε βοηθά να χαλαρώσεις αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Επιπλέον, είναι πολύ ελαφρύ και μπορείς να το πάρεις πάντα και παντού μαζί σου, ακόμα και στις διακοπές.

Rose Quartz Gua Sha Tool  Sephora
Εξειδικευμένο εργαλείο μασάζ για τη σύσφιξη και την ανόρθωση της επιδερμίδας, Seasonly, Sephora, €31,95

Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Αρχικά εφάρμοσε λίγο έλαιο προσώπου πάνω στην επιδερμίδα σου προκειμένου να γλιστρά καλύτερα το gua-sha χωρίς τριβές. Για να τονίσεις την μικρο-κυκλοφορία και να ενδυναμώσεις τους μύες του προσώπου σου μετακίνησε το εργαλείο με απαλές κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και από κάτω προς τα πάνω, για να ανασηκώσεις το περίγραμμα. Ωστόσο, πρέπει πάντα να προσέχεις την ένταση της πίεσης που ασκείς στο πρόσωπο, αποφεύγοντας να το τρίβεις πολύ δυνατά για να αποτρέψεις τα μικρο-τραύματα ή ερεθισμούς.

Μετά από πόσο καιρό είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Όπως πάντα, η ορατή διαφορά απαιτεί συνέπεια, που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιείς κάθε βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση θα δεις τα χαρακτηριστικά να αλλάζουν ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα, ειδικά αν ο στόχος σου είναι να εξαλείψεις τα οιδήματα στο πρόσωπό σου.