Ξηρή επιδερμίδα; Όχι πια χάρη σε αυτήν την σπιτική μάσκα προσώπου με βρώμη!

Η φυσική SOS λύση ενάντια στο ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

To ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα θέλει και αυτό τη δική του φροντίδα για να δείχνει λαμπερό, ενυδατωμένο και γεμάτο ζωντάνια. Σε αυτό θα σε βοηθήσει μια σπιτική και φυσική συνταγή ομορφιάς με βασικό συστατικό τη βρώμη, η οποία υπόσχεται να σου χαρίσει βαθιά θρέψη και ενυδάτωση και μάλιστα άμεσα.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγο απόν τον πολύτιμο χρόνο σου στην προσωπική σου περιποίηση φτιάχνοντας και εφαρμόζοντας αυτή τη «θαυματουργή» μάσκα ομορφιάς. Όσο για τα αποτελέσματα; Αυτά θα είναι άμεσα ορατά στην επιδερμίδα σου. (δες και για τη ρετινόλη και πώς να την εφαρμόσεις σωστά χωρίς να δημιουργήσεις ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου)

Ξηρή επιδερμίδα; Όχι πια χάρη σε αυτήν την σπιτική μάσκα προσώπου με βρώμη!

Για να φτιάξεις τη συγκεκριμένη μάσκα θα χρειαστείς υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου, χωρίς να ξοδευτείς. Ξεκίνα λοιπόν με το πιο βασικό συστατικό που χρειάζεται, το οποίο δεν είναι άλλο από τη βρώμη, ένα δημητριακό που πιθανότητα καταναλώνεις στο πρωινό σου ή ως σνακ.

γυναίκα εφαρμόζει μάσκα προσώπου με βρώμη
Shutterstock

Γιατί όμως βρώμη; Γιατί το συγκεκριμένο δημητριακό έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες ανακουφίζουν το ευαίσθητο, ξηρό δέρμα, ενώ ακόμη καταπραϋνουν από τυχόν ερεθισμούς. Επιπλέον, σε συνδυασμό με μερικά ακόμη φυσικά υλικά, η βρώμη αποτελεί το ιδανικό combo για μια homemade συνταγή που θα ενυδατώσει σε βάθος την επιδερμίδα σου, η οποία θα δείχνει πιο φρέσκια και αναζωογονημένη.

Τα υλικά

Για να δημιουργήσεις αυτή τη σπιτική μάσκα θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά: Βρώμη, γάλα και μέλι στις παρακάτω αναλογίες:

  • 2 κ.σ βρώμη.
  • 2 κ.σ γάλα.
  • 1 κ.σ μέλι.

Η εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανάμειξε καλά τη βρώμη, το γάλα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ενιαία πάστα. Μετά εφάρμοσε το μείγμα σε καθαρό και στεγνό πρόσωπό αφήνοντάς το να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά πριν το αφαιρέσεις με χλιαρό νερό. Από την πρώτα κιόλας εφαρμογή θα αισθανθείς το πρόσωπό σου πιο ενυδατωμένο, ενώ η επιδερμίδα σου θα δείχνει πιο φωτεινή και λαμπερή.