Βρήκαμε την καλύτερη αντιγηραντική ρουτίνα ομορφιάς για γυναίκες 40+

Έτσι θα διατηρήσεις την επιδερμίδα σου νεανική

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Λίγο πριν ή μετά τα 40 η επιδερμίδα σου αρχίζει να βιώνει διάφορες αλλαγές, που έχουν να κάνουν τόσο με το πέρασμα του χρόνου όσο και με ορμονικές αλλαγές. Έτσι, είναι πλέον πιο ευάλωτη στις εξωτερικές επιθέσεις ενώ οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες φαίνονται ακόμη πιο έντονες με το δέρμα σου δείχνει άτονο και κουρασμένο.

Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο η ιεροτελεστία φροντίδας σου πρέπει να αλλάξει και να εμπλουτιστεί άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσεις τη νέα πραγματικότητα πιο αποτελεσματικά διατηρώντας τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά της. (δες και μια σπιτική μάσκα προσώπου με βρώμη που είναι ιδανική για την ξηρή επιδερμίδα)

Βρήκαμε την καλύτερη αντιγηραντική ρουτίνα ομορφιάς για γυναίκες 40+

  • Ήπιος καθαρισμός. Χρησιμοποίησε πρωί-βράδυ ένα ήπιο καθαριστικό που δεν αφυδατώνει το δέρμα. Με το πέρασμα του χρόνου η επιδερμίδα γίνεται ολοένα και πιο ξηρή. Γι' αυτό και έχεις ανάγκη από ένα προϊόν με πλούσια ενυδατικά συστατικά που θα τη θρέψει σε βάθος. Μην ξεχνάς ότι ένα καθαρό πρόσωπο απαλλαγμένο από υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους είναι ο καλύτερος αποδέκτης της αντιγηραντικής σου κρέμας.

    γυναίκα 40 ετών φροντίζει την επιδερμίδα της
    Shutterstock
  • Δώσε στο δέρμα σου ένα έξτρα boost ενυδάτωσης και λάμψης. Επένδυσε σε έναν πολύτιμο ορό με αντιοξειδωτικά συστατικά που θα θωρακίσει το δέρμα σου από τα σημάδια του χρόνου και τις εξωτερικές επιθέσεις αφήνοντάς το πιο καλά φροντισμένο και ενυδατωμένο. Μην ξεχνάς ότι ένα λαμπερό και φωτεινό πρόσωπο είναι το συνώνυμο για μια νεανική όψη.
  • Κλείδωσε την υγρασία. Η ενυδάτωση και μετά τα 40 είναι το Α και το Ω για ένα νεανικό πρόσωπο χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επέλεξε λοιπόν πλούσιες ενυδατικές φόρμουλες που θα θρέψουν σε βάθος το δέρμα αποτρέποντας τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό σου. Επίσης, ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο ελαστικό και σφριγηλό.
  • Μην αμελείς τη φροντίδα των ματιών. Τα μάτια βρίσκονται σε μια εξαιρετικά λεπτή περιοχή του προσώπου σου που έχει ανάγκη από ειδική φροντίδα προκειμένου να αποτρέψεις την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων πάνω στην επιδερμίδα σου αλλά και τα ανεπιθύμητα οιδήματα. Πριν λοιπόν επιλέξεις την κατάλληλη κρέμα φρόντισε να περιέχει στην πολύτιμη σύνθεσή της εκτός από αντιγηραντικά συστατικά και ευεργετικές ιδιότητες ενάντια σε μαύρους κύκλους, σακούλες κ.λπ.
  • Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου! Η Νο 1 αντιγηραντική συμβουλή για κάθε τύπο επιδερμίδας και για κάθε ηλικία είναι φυσικά η καθημερινή εφαρμογή μιας αντηλιακής κρέμας, που θα την θωρακίσει από τις ακτίνες του ήλιου που προκαλούν τη γήρανση της επιδερμίδας.