Τατουάζ: Μάθε όλα τα μυστικά για τη σωστή φροντίδα του!

Δες πώς πρέπει να το περιποιηθείς

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Έχεις τατουάζ ή απλά σκέφτεσαι απλά να κάνεις ένα; Σε κάθε περίπτωση η φροντίδα του μετά την επίσκεψή σου στον αγαπημένο σου tattoo artist είναι πολύ σημαντική για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς στην επιδερμίδα ή αλλοιώσεις του ίδιου του τατουάζ.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Ακολουθώντας μερικά απλά αλλά βασικά βήματα που θα σου διασφαλίσουν ότι θα παραμένει αναλλοίωτο πάνω στο δέρμα σου για πολλά πολλά χρόνια. (δες και 5 μυστικά για να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου την άνοιξη)

Τατουάζ: Μάθε όλα τα μυστικά για τη σωστή φροντίδα του!

  • Καθαρισμός και περιποίηση. Η περιποίηση του τατουάζ ξεκινά από την πρώτη μέρα της διαδικασίας. Ο tattoo artist μετά τη δημιουργία του αγαπημένου σου tattoo θα εφαρμόσει αντισηπτικό στην επίμαχη περιοχή και θα το τυλίξει με μια διάφανη μεμβράνη, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί μετά από λίγες ώρες. Στην συνέχεια πρέπει να καθαρίσεις απαλά το τατουάζ με λίγο σαπούνι και νερό και το στεγνώσεις ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα.

    κοπέλα με τατουάζ στο σώμα
    Unsplash
  • Σωστή ενυδάτωση. Αφού καθαριστεί σωστά ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ειδική ενυδατική κρέμα για τατουάζ με την οποία θα δώσεις στο δέρμα σου την απαραίτητη θρέψη και ενυδάτωση προκειμένου να διατηρήσεις το χρώμα και το σχήμα του αναλλοίωτο. Σημείωσε ότι η κρέμα πρέπει να εφαρμοστεί σε καθαρό και στεγνό δέρμα, αποφεύγοντας την υπερβολική ποσότητα.
  • Προστασία ενάντια στις ακτίνες του ήλιου. Οι ακτίνες UVA & UVB μπορούν να αλλοιώσουν το τατουάζ σου. Γι' αυτό και η χρήση της αντηλιακής κρέμας με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας σε καθημερινή βάση θα το προστατέψει, ειδικά όταν εκτίθεσαι στον ήλιο
  • Αποφυγή της τριβής. Το τρίψιμο κα την τριβή του τατουάζ κατά τη διάρκεια της φροντίδας του πρέπει να αποφεύγεται. Και αυτό γιατί ενδέχεται να δημιουργήσεις ανεπιθύμητους ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ ακόμη μπορεί και να το φθείρεις.
  • Σε περίπτωση που διαπιστώσεις κάποιον ερεθισμό ή αλλοίωση στο σχήμα και το χρώμα του τατουάζ σου καλό είναι να απευθυνθείς στον tattoo artist ο οποίος θα σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές ή ακόμη θα βοηθήσει στην διόρθωσή του, εάν χρειάζεται.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές φροντίδας, μπορείς να εξασφαλίσεις ότι το τατουάζ σου θα διατηρήσει το σχέδιο και το χρώμα του αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα θα προστατέψεις το δέρμα σου από τυχόν ερεθισμούς.