Fat grafting: Αυτή είναι η καινοτόμος τεχνική λιπομεταφοράς λίπους στο πρόσωπο που σβήνει μέχρι & 10 χρόνια από την επιδερμίδα σου!

Μάθε τα πάντα για τη διαδικασία

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η λιπομεταφορά λίπους στο πρόσωπο (Fat grafting) είναι μια καινοτόμος τεχνική που χρησιμοποιείται για να ανανεώσει την εμφάνιση σου και να αντιμετωπίσει τα σημάδια της γήρανσης χαρίζοντάς σου μια νεανική και φρέσκια όψη, που θα σβήσει ακόμη και 10 χρόνια από την επιδερμίδα σου.

Βασίζεται στη χρήση του δικού σου λίπους ως φυσικό γέμισμα, προσφέροντας μια μακροχρόνια λύση που αποκαθιστά τον όγκο, που έχει χαθεί σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου με το πέρασμα του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα σου «γεμίζει» και δείχνει πιο νεανική. (δες και την καλύτερη αντιγηραντική ρουτίνα ομορφιάς για γυναίκες 40+)

Fat grafting: Αυτή είναι η καινοτόμος τεχνική λιπομεταφοράς λίπους στο πρόσωπο που σβήνει μέχρι & 10 χρόνια από την επιδερμίδα σου!

Η διαδικασία της λιπομεταφοράς στο πρόσωπο ξεκινά με τη συλλογή μικρών ποσοτήτων λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, όπως: οι γλουτοί ή το κοιλιακό λίπος μέσα από μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη λιποαναρρόφηση. Στη συνέχεια το λίπος επεξεργάζεται μέσα από μια ειδική διαδικασία πριν επανατοποθετηθεί στο πρόσωπο με λεπτές μικρο-βελόνες.

γυναίκα κάνει Fat grafting
Shutterstock

Τα πλεονεκτήματά της

Η λιπομεταφορά στο πρόσωπο είναι πολλά οφέλη. Το πιο βασικό είναι ότι αξιοποιείς το δικό σου λίπος και έτσι αποφεύγεις τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Ακόμη, η προσθήκη του λίπος δίνει μια φυσική όψη στο πρόσωπο, συμπληρώνοντας τους όγκους που χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, το αποτέλεσμά της διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η διαδικασία

Συνήθως, η διαδικασία της λιπομεταφοράς στο πρόσωπο είναι ελάχιστα επεμβατική και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, ενώ η ανάρρωση είναι γρήγορη και έτσι μπορείς να επιστρέψεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι κύριες περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί είναι στην περιοχή γύρω από τα μάτια, στη μύτη, στα ζυγωματικά και στα χείλη. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει και την υφή του δέρματος. Σημείωσε ότι η λιπομεταφορά στο πρόσωπο αποτελεί μια πρωτοποριακή τεχνική που μπορεί να σε βοηθήσει να γυρίσεις πίσω το χρόνο και να αποκαταστήσεις τη φυσική νεανική σου όψη. Μάλιστα αποτελεί μια εξελιγμένη μέθοδο της αισθητικής ιατρικής που έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η γήρανση.