3 σπιτικές κρέμες για αδυνάτισμα και σύσφιξη με εύκολα υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου!

Ανακάλυψε τις καλύτερες homemade συνταγές για σώμα χωρίς ψεγάδι!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η φροντίδα για ένα καλλίγραμμο σώμα χωρίς ατέλειες μπορεί να είναι απόλυτα φυσική με τη χρήση μιας σπιτικής κρέμας για αδυνάτισμα και σύσφιξη που θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά, που ίσως έχεις ήδη στην κουζίνα σου. (δες και για τη φροντίδα των ποδιών πριν το καλοκαίρι)

Πριν όμως το κάνεις αυτό, ξεκίνα τώρα ακολουθώντας μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, που θα συμπληρώσεις με συστηματική άσκηση προσθέτοντας στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου μια φυσική κρέμα αδυνατίσματος και σύσφιξης, την οποία μπορείς να παρασκευάσεις με εύκολα υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου.

3 σπιτικές κρέμες για αδυνάτισμα και σύσφιξη με εύκολα υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου!

Με λίγα απλά και φυσικά συστατικά θα φτιάξεις τις 3 καλύτερες homemade κρέμες σώματος, που υπόσχονται να σου χαρίσουν ένα σφριγηλό και τονωμένο κορμί.

γυναίκα φροντίζει το σώμα της στο σπίτι
Shutterstock

  • Κρέμα με καφέ και κανέλα. Για τη συγκεκριμένη κρέμα θα χρειαστείς: 1/2 φλιτζάνι καφέ, 2 κουταλιές της σούπας κανέλα και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας.

Εκτέλεση:
Ανακάτεψε καλά όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια άπλωσε την κρέμα σε καθαρό δέρμα κάνοντας απαλό μασάζ για 5-10 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

  • Κρέμα με γιαούρτι και λεμόνι. Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς: 1 κούπα γιαούρτι, χυμός από 1/2 λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Εκτέλεση:
Ανάμειξε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και το μέλι σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί και άπλωσε την κρέμα στις επίμαχες περιοχές αφήνοντάς τη για 20-30 λεπτά πριν ξεπλύνεις.

  • Κρέμα με αβοκάντο και αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού. Τα υλικά για να την παρασκευάσεις είναι: 1 ώριμο αβοκάντο και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Τρίψε με ένα πιρούνι το εσωτερικό του αβοκάντο μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις σταγόνες του αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε το μείγμα σε καθαρό δέρμα και άφησέ το για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνεις.

Με αυτές τις σπιτικές κρέμες για αδυνάτισμα και σύσφιξη, τις οποίες καλό είναι χρησιμοποιείς 2-3 φορές την εβδομάδα, μπορείς να φροντίσεις το σώμα σου φυσικά και αποτελεσματικά απολαμβάνοντας τα πολύτιμα οφέλη των συστατικών τους μέσα από μια αίσθηση αναζωογόνησης, την οποία θα αφήσουν στο δέρμα σου!