Φροντίδα ποδιών πριν το καλοκαίρι: Έτσι θα τα περιποιηθείς σωστά για να φορέσεις τα αγαπημένα σου σανδάλια!

Ακολούθησε 5 βασικά βήματα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η επιδερμίδα των ποδιών είναι μια από τις περιοχές στο σώμα που συχνά παραμελείς στην καθημερινή σου φροντίδα; Δεν είσαι η μόνη. Έτσι, λίγο πριν καλωσορίσεις το καλοκαίρι και ετοιμαστείς να φορέσεις τα αγαπημένα σου σανδάλια είναι σημαντικό να τα φροντίσεις σωστά.(δες και 5 μυστικά για να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου την άνοιξη)

Πώς θα το κάνεις αυτό; Με μερικά απλά βήματα στο σπίτι που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία και στην εμφάνιση των ποδιών. Δες λοιπόν πώς μπορείς να τα φροντίσεις σωστά λίγο πριν έρθει το καλοκαίρι.

Φροντίδα ποδιών πριν το καλοκαίρι: Έτσι θα τα περιποιηθείς σωστά για να φορέσεις τα αγαπημένα σου σανδάλια!

  • Bήμα 1o: Ξεκίνα με απολέπιση. Η απολέπιση των ποδιών είναι σημαντική για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους και να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος στην επίμαχη περιοχή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απολεπιστικό ποδιών ή να δημιουργήσεις ένα homemade scrub με αλάτι ή ζάχαρη που θα κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία με πιο φυσικό τρόπο.

κοπέλα φροντίζει τα πόδια της στο μπάνιο
Shutterstock

  • Bήμα 2o: Μην αμελείς την ενυδάτωση. Μετά την απολέπιση, είναι σημαντικό να ενυδατώσεις καλά τα πόδια σου. Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα ποδιών ή ένα ειδικό έλαιο εστιάζοντας στις φτέρνες και τους αστραγάλους.
  • Bήμα 3o: Φρόντισε τα νύχια σου. Κόψε και λίμαρε τα νύχια σου σε ευθεία γραμμή μία φορά την εβδομάδα. Το μήκος του κάθε νυχιού θα πρέπει να σταματά παράλληλα με το άκρο του δακτύλου. Οι στρογγυλεμένες γωνίες στα νύχια ευνοούν τη δημιουργία φλεγμονών και τον κίνδυνο εισχώρησης του νυχιού μέσα στο δέρμα.
  • Bήμα 4o: Προσοχή σε τυχόν προβλήματα. Αν παρατηρήσεις οποιαδήποτε πρόβλημα όπως σκασμένες φτέρνες, κάλο θα ήταν να το αντιμετωπίσεις αμέσως με ειδικές κρέμες επούλωσης ή να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο, εάν είναι κάτι πιο σοβαρό.
  • Bήμα 5o: Ξεκούρασέ τα. Δώσε στα πόδια σου την ευκαιρία να αερίζονται τακτικά φορώντας ανοιχτά παπούτσια.

Με αυτά τα απλά βήματα φροντίδας, θα νιώθεις τα πόδια σου πιο άνετα για να φορέσεις τα αγαπημένα σου σανδάλια. Μην ξεχνάς ότι η περιποίηση των ποδιών είναι σημαντική όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για την υγεία και την ευεξία σου.