Λιπαρή επιδερμίδα: Με αυτά τα beauty hacks θα μειώσεις την περιττή λιπαρότητα και τις γυαλάδες στο πρόσωπό σου!

Δες πώς θα αποκτήσεις ματ όψη

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από εξειδικευμένη φροντίδα για να μην εκκρίνει υπερβολικό σμήγμα και να μην εμφανίζει ανεπιθύμητες γυαλάδες και περιττή λιπαρότητα στο πρόσωπο. Έτσι, με την κατάλληλη φροντίδα και επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα περιποίησης, που είναι ειδικά για το συγκεκριμένο τύπο δέρματος, μπορείς να ελέγξεις την περιττή λιπαρότητα αποφεύγοντας τις ενοχλητικές γυαλάδες.

Παρακάτω θα δεις μερικά αποτελεσματικά beauty hacks, τα οποία εάν υιοθετήσεις ευλαβικά στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια ματ όψη απαλλαγμένη από τις περιττές γυαλάδες. (δες και για τη ροδόχρους ακμή και τα κόλπα για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την ερυθρότητα στην επιδερμίδα σου)

Λιπαρή επιδερμίδα: Με αυτά τα beauty hacks θα μειώσεις την περιττή λιπαρότητα και τις γυαλάδες στο πρόσωπό σου!

  • Φρόντιζε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου πρωί-βράδυ αποφεύγοντας να τρίψεις το δέρμα σου, ακόμα και για να αφαιρείς τα υπολείμματα μακιγιάζ.
  • Προτίμησε «oil-free» και «μη φαγεσωρογόνα» προϊόντα φροντίδας, που δεν φράζουν τους πόρους και αφήνουν την επιδερμίδα σου να αναπνέει χωρίς να δημιουργούν σπυράκια ή άλλες ατέλειες.


κορίτσι εφαρμόζει κρέμα προσώπου μπροστά σε καθρέφτη
Shutterstock

  • Επέλεξε ήπια προϊόντα καθαρισμού που θα περιποιηθούν απαλά την επιδερμίδα σου χωρίς να την αφυδατώσουν ή να δημιουργήσουν ανεπιθύμητους ερεθισμούς ή υπερβολική λιπαρότητα.
  • Απόφυγε τη συχνή απολέπιση της επιδερμίδας σου που μπορεί να κάνει το δέρμα σου ακόμη πιο λιπαρό. Μην ξεχνάς ότι ο βαθύς καθαρισμός και η συχνή απολέπιση αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου με αποτέλεσμα οι σμηγματογόνοι αδένες να παράγουν ακόμη περισσότερα και έτσι να δημιουργείται περιττή λιπαρότητα.
  • Μην αμελείς την εφαρμογή της ενυδατικής σου κρέμα σε καθημερινή βάση, ενώ για τα σημάδια της ακμής χρησιμοποίησε εξειδικευμένα τοπικά προϊόντα φροντίδας με σαλικυλικό οξύ ή το υπεροξείδιο του βενζολίου που θα μειώσουν σημαντικά τις ατέλειες στο δέρμα σου.
  • Μετά την κρέμα σου άπλωσε το αντηλιακό σου. Ιδανικά προτίμησε συνθέσεις με οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου, που θα αποτρέψουν τα σημάδια ακμής πάνω στο δέρμα και απόφυγε να χρησιμοποιείς αντηλιακά που περιέχουν άρωμα.
  • Εάν αγγίζεις το πρόσωπό σου τώρα ήρθε η ώρα να σταματήσεις αυτήν την «κακή» συνήθεια. Και αυτό γιατί έτσι δημιουργείς έξτρα λιπαρότητα, ενώ ακόμη υπάρχει και ο κίνδυνος να μεταφέρεις βακτήρια και μικρόβια από τα χέρια σου στο πρόσωπο.