Ροδόχρους ακμή: Με αυτά τα κόλπα θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την ερυθρότητα στην επιδερμίδα σου!

Γιατί το μυστικό κρύβεται στη σωστή φροντίδα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Η ροδόχρους ακμή, γνωστή και ως rosacea, είναι μια δερματική πάθηση που επηρεάζει την επιδερμίδα σου δημιουργώντας κοκκινίλες, φλεγμονές και ερεθισμούς πάνω στο δέρμα με αποτέλεσμα να κάνει την καθημερινότητά σου ανυπόφορη.

Και παρότι δεν υπάρχει θεραπεία για τη ροδόχρους ακμή, ωστόσο μπορείς να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μειώνοντας όλα τα αρνητικά συμπτώματά της. Παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα beauty tips για τη φροντίδα της επιδερμίδας με ροδόχρους ακμή. (δες και την καινοτόμο τεχνική λιπομεταφοράς λίπους στο πρόσωπο που σβήνει μέχρι & 10 χρόνια από την επιδερμίδα σου)

Ροδόχρους ακμή: Με αυτά τα κόλπα θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την ερυθρότητα στην επιδερμίδα σου!

  • Χρησιμοποίησε ήπια προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης. Επίλεξε προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης που είναι απαλά για την επιδερμίδα σου και δεν περιέχουν ερεθιστικά συστατικά όπως: αλκοόλη ή άρωμα. Ιδανικά προτίμησε συνθέσεις, που είναι ειδικά σχεδιασμένες για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

    γυναίκα περιποιείται την επιδερμίδα της
    Shutterstock
  • Προσοχή στον ήλιο! Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να επιδεινώσει τη ροδόχρους ακμή. Γι' αυτό το λόγο φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12.00-16.00 οπότε η ακτινοβολία είναι μεγαλύτερη.
  • Απόφυγε διεγερτικούς παράγοντες που περιέχονται σε συγκεκριμένες τροφές και ποτά και μπορεί να επιδεινώσουν τη φλεγμονή στην επιδερμίδα σου. Τα πικάντικα φαγητά, το αλκοόλ, ο καφές και το κάπνισμα καλό είναι να περιοριστούν εντελώς.
  • Εφάρμοσε μακιγιάζ φιλικό προς το δέρμα. Προτίμησε υπο-αλλεργικές και μη-ερεθιστικές φόρμουλες, που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα το πρόσωπό σου.
  • Περιόρισε την υπερβολική χρήση μακιγιάζ, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σου.
  • Κράτησε το δέρμα σου σωστά ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση είναι σημαντική για τη ροδόχρους ακμή. Επίλεξε ανάλαφρα μη λιπαρά ενυδατικά προϊόντα που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.
  • Κάνε μια επίσκεψη σε έναν δερματολόγο. Αντί να προσπαθείς να διαχειριστείς τη ροδόχρους ακμή μόνη σου, επισκέψου έναν ειδικό δερματολόγο, που θα σου προτείνει εξατομικευμένες λύσεις και θεραπείες.

Και μην ξεχνάς! Η αντιμετώπιση της ροδόχρους ακμής θέλει εξειδικευμένη φροντίδα προκειμένου να αποφύγεις τα ανεπιθύμητα συμπτώματά της.