Έβγαλες εσωτερικό σπυράκι; Με αυτά τα κόλπα θα το εξαφανίσεις στο λεπτό!

Έτσι θα απαλλαγείς με φυσικούς τρόπους

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τα εσωτερικά σπυράκια στη μύτη είναι μια άβολη και αμήχανη κατάσταση, που μπορεί να προκαλέσει έντονη ενόχληση και ντροπή. Μάλιστα, αν και συχνά δεν είναι εμφανή εξωτερικά στο πρόσωπο, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή ακόμα και πόνο όταν βρίσκονται εντός της μύτης.

Εάν κάτι από αυτά σου ακούγεται γνώριμο υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις το εσωτερικό σπυράκι με τον πιο αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο. (δες και για τη ροδόχρους ακμή και πώς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την ερυθρότητα στην επιδερμίδα σου)

Έβγαλες εσωτερικό σπυράκι; Με αυτά τα κόλπα θα το εξαφανίσεις στο λεπτό!

Τα εσωτερικά σπυράκια συνήθως προκαλούνται από την παρατεταμένη έκθεση σε σκόνη, μικρόβια ή άλλους αλλεργιογόνους παράγοντες που εισέρχονται στο εσωτερικό της μύτης. Μια καλή αρχή για την αντιμετώπισή τους είναι η καλή υγιεινή και η αποφυγή της έκθεσης στους παραπάνω παράγοντες.


γυναίκα πειράζει ακουμπά σπυράκι πάνω στη μύτη
Shutterstock

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις ένα εσωτερικό σπυράκι είναι εφαρμόζοντας μια ζεστή κομπρέσα πάνω στην επίμαχη περιοχή για 10 περίπου λεπτά. Χάρη στη θερμότητά της θα ανοίξουν οι πόροι στο δέρμα σου και το σμήγμα και τα βακτήρια θα απομακρυνθούν πιο εύκολα. Έτσι και το σπυράκι σου θα εξαφανιστεί.

Επιπλέον, μπορείς να εφαρμόσεις τοπικά λίγο έλαα τεϊόδεντρου-που έχει αντιβακτηριδιακή δράση- συνδυάζοντάς το με ένα έλαιο βάσης για να αποτρέψεις τυχόν ερεθισμούς στην περιοχή.

Τέλος, μπορείς να τοποθετήσεις ένα παγάκι πάνω στην περιοχή τυλίγοντάς το σε μια πετσέτα αφού προηγουμένως θα έχεις καθαρίσει καλά και θα έχεις σκουπίσει την παραπάνω περιοχή.

Στην περίπτωση που τα συμπτώματα συνεχίζουν να παρουσιάζονται ή είναι ενοχλητικά φρόντισε να επικοινωνήσεις με έναν ειδικό όπως ο δερματολόγος καθώς μπορεί να χρήζει ιατρικής αντιμετώπισης με κορτικοστεροειδή ή άλλα φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του ερεθισμού.

Και μην ξεχνάς! Η υγιής διατροφή και η ενυδάτωση είναι επίσης σημαντικά για την υγεία της επίμαχης περιοχής. Έτσι, εναρμονίζοντας αυτές τις πρακτικές στην καθημερινή ζωή σου, μπορείς θα βοηθήσει το δέρμα σου να διατηρηθεί υγιές αποτρέποντας τα αντιαισθητικά εσωτερικά σπυράκια.